«Φρένο» στις ιδιωτικές επενδύσεις

ΕΜΠΟΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ - ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 21:25
Από τη συνάντηση της διοίκηση του Ο.Ε. με οικονομολόγους μελετητές Από τη συνάντηση της διοίκηση του Ο.Ε. με οικονομολόγους μελετητές

Με αφορμή τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος», η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας συναντήθηκε προχθές στα γραφεία της με Οικονομολόγους – Μελετητές, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που άπτονται του επαγγέλματός τους.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι αλλαγές που προτείνονται στο σχέδιο νόμου που αφορά τον νέο αναπτυξιακό νόμο και ειδικότερα την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να μειώσει το όριο των 3 εκατ. ευρώ σε 1 εκατ. άνω του οποίου τα επενδυτικά σχέδια θα υποβάλλονται στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων.
Αποτέλεσμα της μείωσης του ορίου θα είναι η πολύ μεγάλη συγκέντρωση των εγκρίσεων και πληρωμών των επενδυτικών σχεδίων όλης της χώρας στο τμήμα του υπουργείου το οποίο ήδη καθυστερεί αρκετά με τα υπάρχοντα σχέδια.
Επιπλέον θα μειωθεί ο ουσιαστικός έλεγχος της επένδυσης σε τοπικό επίπεδο και αντίστοιχες θα είναι και οικονομικοκοινωνικές επιπτώσεις.
Συζητήθηκε επίσης η θεσμοθέτηση του Οικονομολόγου Μελετητή και δημιουργία του μητρώου Μελετητών καθώς επίσης και η υποχρεωτικότητα της σύνταξης και υπογραφής όλων των οικονομικών μελετών, από οικονομολόγους. Στη συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκαν οι οικονομολόγοι -μελετητές Ακριβούλη Ζωή, Αλεξίου Κωνσταντίνος, Γουγουλιάς Βασίλειος, Κοτούλας Περικλής, Μπαρμπάτσαλος Ελευθέριος, Παπαχρήστου Αλέξανδρος, Στεργίου Ανδρέας και Τέσσας Χαράλαμπος.
Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν οι μελετητές να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν στην κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ και στους Θεσσαλούς βουλευτές προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που θέτει το σχέδιο νόμου του ΥΠΑ στις επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Πάντως το ΥΠΑΝ συνεχίζει να επιμένει πως με τα δύο νομοσχέδια που περιλαμβάνουν την αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, θα οδηγήσουν σε σημαντική περαιτέρω επιτάχυνση και ευελιξία των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων...
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass