Eως τέλη Οκτωβρίου η επανένταξη στις 100 -120 δόσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2021 8:00

Τελευταία ευκαιρία για να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 100-120 δόσεων έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.


Συγκεκριμένα οι οφειλέτες μπορούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα my BusinessSupport και να πληρώσουν ταυτόχρονα τη δόση του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι δικαίωμα επανένταξης έχουν όσοι είχαν πληγεί από την υγειονομική κρίση και δεν κατάφεραν την περίοδο από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021 να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ποιοι μπορούν να επανενταχθούν:
1. Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
2. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
3. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
4. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «Συν-Εργασία»για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
5. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των «δηλώσεων COVID-19».
6. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
Με την υποβολή της αίτησης επανένταξης του οφειλέτη στις παλιές ρυθμίσεις θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι δόσεις των ρυθμίσεων που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021. Με την πληρωμή των τριών δόσεων οι ρυθμίσεις «ανοίγουν»και οι απλήρωτες δόσεις της περιόδου Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021 που έμειναν απλήρωτες θα προστεθούν στο τέλος των ρυθμίσεων.
Πότε η ρύθμιση χάνεται:
* Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
* Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφληση, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass