Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες Οικονομικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 8:29

Ο Σπ. Κουτσολικάκης νέος


πρόεδρος συνταξιούχων εμπόρων
ΣΕ ΣΩΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΑΕΕ-ΤΑΕ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε σώμα συγκροτήθηκε την περασμένη Δευτέρα το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ ν. Λάρισας.
Η νέα διοίκηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές ομόφωνα προχώρησε στην κατανομή των αξιωμάτων ως εξής: Πρόεδρος Σπύρος Κουτσολικάκης, αντιπρόεδρος, Βασίλειος Πολύζος, γραμματέας Ευθύμιος Γκρόπας, ταμίας Φανούριος Γεωργούλης, μέλη Δημήτριος Τσιφούτης, Χρήστος Σακελλαρίου και Βάια Γκρόπα. Η θητεία του νέου ΔΣ είναι 4ετής, ενώ θυμίζουμε πως από τις αρχαιρεσίες του συλλόγου αντιπρόσωποι για την Πανελλαδική Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕ) εξελέγησαν οι Φανούριος Γεωργούλης, Σπύρος Κουτσολικάκης, Χρήστος Σακελλαρίου και Δημήτριος Τσιφούτης ενώ την Εξελεγκτική Επιτροπή συγκροτούν οι Κωνσταντίνος Κασάρης και Νικηφόρος Αγραφιώτης.

Εως 30/11 η πληρωμή των εισφορών
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30ή Νοεμβρίου 2021. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Aλμα 8,8% στην παραγωγή ασφαλίστρων
Στα 3,51 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, καταγράφοντας άνοδο 8,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Οι ασφαλίσεις Ζωής καταγράφουν μεγάλη άνοδο 13,1% στο ίδιο διάστημα, στο 1,66 δισ. ευρώ. Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών εμφάνισαν άνοδο 5,2% στο 1,85 δισ., με κάμψη στα ασφάλιστρα των οχημάτων (-2,1% στα 588 εκατ. ευρώ), που καλύπτεται από την άνοδο 9% στην ασφάλιση λοιπών κλάδων κατά ζημιών.