Ξεκινά νέος κύκλος για πιστοποίηση λογιστών/δικηγόρων

ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΦΚΑ - ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 10:01

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου ξεκινά ο 3ος κύκλος πιστοποίησης λογιστών και δικηγόρων με επιπλέον 1.200 συμμετέχοντες, με στόχο να ενταχθούν άμεσα στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων. Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, δίνεται η δυνατότητα εκ νέου εξέτασης σε περισσότερους από 2.000 λογιστές και δικηγόρους, που για διάφορους λόγους δεν πιστοποιήθηκαν στους προηγούμενους κύκλους. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου. Εφόσον επιτύχουν, θα εγγραφούν και αυτοί στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών για την έκδοση των συντάξεων. Οι ανωτέρω θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες (δήλωση συμμετοχής/εξαίρεσης) που θα δοθούν από την επιτροπή εξετάσεων, οι οποίες θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στη σχετική πλατφόρμα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Υπενθυμίζεται πως ήδη 333 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι έχουν ενταχθεί στη διαδικασία απονομής συντάξεων, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 50% των μονίμων εισηγητών του e-ΕΦΚΑ που εκδίδουν συντάξεις.
Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες επιλέγονται από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr/el/syntaxioychoi/aitisi). Σε αυτήν τη φάση μπορούν να αναλάβουν συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων του τ. ΙΚΑ, του τ. ΟΑΕΕ και του τ. ΟΓΑ. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης εμφανίζονται στον ασφαλισμένο οι διαθέσιμοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες. Κατόπιν, ο ασφαλισμένος επιλέγει τον πιστοποιημένο που επιθυμεί, ορίζει την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού, ενώ, στη συνέχεια λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της ανάθεσης και του ραντεβού, προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass