Μείωση κατά 50% στο φοροεισόδημα για αγρότες σε συνεταιρισμούς

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2022 8:10

Μειωμένος κατά 50% θα είναι ο φόρος εισοδήματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες, καθώς και για όσους ασκούν συμβολαιακή γεωργία, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών ή/και εταιρικών μετασχηματισμών» που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η ρύθμιση για τη μείωση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει από το 2022


Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να ισχύσει από το φορολογικό έτος του 2022, δηλαδή για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν το 2023 και ο παραγωγός θα πρέπει να παραδίδει το 75% της παραγωγής του, σε ποσοτικό επίπεδο, σε συνεταιριστικό φορέα.
«Στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε είναι η στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα» δήλωσαν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος αφορά αγρότες μέλη νομικών προσώπων και ενώσεων προσώπων εγγεγραμμένων στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών που προμηθεύουν το νομικό πρόσωπο ή τη νομική οντότητα με ποσότητες προϊόντων ίσες με το 75% τουλάχιστον της συνολικής ποσότητας όμοιων ή παρεμφερών προϊόντων παραγωγής τους, καθώς και αγρότες που έχουν συνάψει σύμβαση με συγκεκριμένη επιχείρηση - αγοραστή, με αντικείμενο τη συμβολαιακή γεωργία με την οποία δεσμεύονται για την εισφορά ποσοτήτων προϊόντων ίσων με 75% τουλάχιστον της συνολικής ποσότητας όμοιων ή παρεμφερών προϊόντων της παραγωγής τους.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Επίσης, με σχετική ρύθμιση καθορίζεται το περιεχόμενο των συμβάσεων μελλοντικής πώλησης αγροτικών προϊόντων μεταξύ παραγωγών και αγοραστών, δηλαδή της συμβολαιακής γεωργίας. Συγκεκριμένα, στις εν λόγω συμβάσεις θα περιλαμβάνονται:
-το είδος, η καλλιεργούμενη έκταση και η ποσότητα των προς πώληση αγροτικών προϊόντων,
- η ελάχιστη χρονική διάρκεια ισχύος της σύμβασης, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα έτος, και η τιμή του προϊόντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass