Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «WOOL» το Επιμελητήριο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΛΛΙΟΥ - ΒΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 10:45

Το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WOOL - Wool as Outstanding Opportunity for Leverage, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη και διατήρηση του μαλλιού του προβάτου ως σημαντικού φυσικού πόρου για την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς των παραδοσιακών χειροποίητων προϊόντων. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν άλλοι 9 φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και συγκεκριμένα από τις χώρες Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.


Το έργο WOOL, ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2023 και αναμένεται να συμβάλει στην αναγνώριση των πόρων και των δυνατοτήτων της παραγωγής μαλλιού στην περιοχή, στη δημιουργία μιας περιφερειακής στρατηγικής για την αξιοποίηση των προϊόντων με βάση το μαλλί, στην ανάπτυξη συναφούς εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος, στη δημιουργία δικτύου ευρύτερης συνεργασίας στην περιοχή της Αδριατικής - Ιονίου και στην προώθηση μιας περιφερειακής ετικέτας προϊόντων με βάση το μαλλί.
Στο πλαίσιο του έργου το Επιμελητήριο Λάρισας θα πραγματοποιήσει μία σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια αξιοποίησης παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών επεξεργασίας μαλλιού, παραγωγή και διάθεση τελικού προϊόντος στην αγορά, αξιοποίηση του μαλλιού και σύνδεσή του με λοιπές τουριστικές δραστηριότητες (αγροτουρισμός) για την ανάπτυξη brand για τα προϊόντα της περιοχής. Τα εκπαιδευτικά αυτά εργαστήρια απευθύνονται σε χειροτέχνες, σχεδιαστές/ καλλιτέχνες παραδοσιακών χειροποίητων προϊόντων, σε μέλη συνεταιρισμών, σε επαγγελματίες αγροτουρισμού και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Σκοπός της δράσης είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή ιδεών και δεξιοτήτων μεταξύ των συμμετεχόντων με απώτερο στόχο την προώθηση της τοπικής ταυτότητας της περιοχής. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Λάρισας (Χρήστος Φιλιππόπουλος | τηλ. 2410-549884 | email: admin@larcci.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass