Οι Εμποροϋπάλληλοι στηρίζουν την απεργία συναδέλφων τους

ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2022 8:50

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας στηρίζει την 24ωρη απεργία των συναδέλφων τους στα  Praktiker Hellas σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου, που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων.


Σε σχετική ανακοινώσει αναφέρεται:
«Στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματά τους. Αγώνα για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων, που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με τους εργαζόμενους που έχουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους.
Απάντηση στη συνεχή και εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις  και εργοδοσία, στην εργοδοτική ασυδοσία που καθημερινά βιώνουμε, στο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει, στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες είναι ο μαζικός, συλλογικός, οργανωμένος αγώνας, με τα σωματεία βάζοντας μπροστά τα δικά μας δίκαια αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες.
Είναι ανάγκη και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να περάσουμε στην αντεπίθεση, να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, σταθερά ωράρια και προγράμματα εργασίας. Να δώσουμε απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία, στη σφαγή που γίνεται μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες.
Οι εργαζόμενοι στην  efood,  στην  Cosco,  οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις μας έδειξαν τον δρόμο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα “θέλω” της εργοδοσίας.
Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο, ιδιωτικό υπάλληλο, κάθε εργαζόμενο το Σάββατο 25 Ιούνη να βρεθεί από το πρωί έξω από το κατάστημα της Praktiker στο πλευρό των συναδέλφων μας.
Ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας αγώνας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass