Ποιοι δεν «μπαίνουν» στο Fuel Pass 2

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2022 10:35

ΑΘΗΝΑ
Mεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών μέχρι στιγμής για το Fuel Pass 2, που αφορά την κρατική επιδότηση για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα καύσιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν υποβληθεί περισσότερες από 265.000 αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα άνοιξε τη Δευτέρα για τα ΑΦΜ 1, 2, 3, χθες (2 Αυγούστου) για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6 και 7 και σήμερα (3 Αυγούστου) για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, 9 και 0.
Από την 4η Αυγούστου 2022 και εξής θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φυσικών προσώπων.


Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το Fuel Pass 2 ώστε να μπείτε στην πλατφόρμα. Θα εισέλθετε με τους κωδικούς Taxisnet.
Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:
- Διεύθυνση email
- Αριθμό κινητού τηλεφώνου
- Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
Σημειώνεται ότι για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο.
ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ FUEL PASS 2
Διευκρινίζεται ότι προκειμένου οι αιτούντες να υπάγονται στην επιδότηση του κόστους καυσίμων, η αίτηση πρέπει να αφορά: τρίκυκλο φορτηγό, επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-ΤΑΞΙ), φορτηγό, δίκυκλο, επιβατικό, τρίκυκλο επιβατικό, ελκυστήρας, επιβατικό μικτό.
Η επιδότηση δεν θα καταβληθεί σε αιτούντες για: ημιρυμουλκούμενο, λεωφορείο, φορτιζόμενο ρυμουλκό, επικαθήμενο, ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο (συρμός), αυτοκινούμενο οικίσκο, ελκυστήρα & επικαθήμενο, τρενάκι τουριστικό, ρυμουλκούμενο, ρυμουλκούμενο βαγόνι. Η διαδικασία είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά. Κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει την αίτησή του στην ιστοσελίδα vouchers.gov.gr.
Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τα χρήματα είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν έξυπνο κινητό που υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο, αντί 5 ευρώ που ήταν για το Fuel Pass 1.
ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ FUEL PASS 2
Κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελεύθερων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass