Καταβάλλεται το επίδομα του Power Pass

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 8:40

Επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και για το 2023 ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας ενώ κράτησε κλειστά τα χαρτιά σου σε ό,τι αφορά το fuel pass.


Η Ελλάδα έχει δώσει τους περισσότερους πόρους στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Eurogroup που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών. Μόνο για τον Δεκέμβριο η παρέμβαση ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν απέκλεισε την καταβολή νέου fuel pass εξηγώντας, όμως πως προς ώρας δεν υπάρχει σχετική απόφαση, ενώ και οι τιμές των καυσίμων έχουν υποχωρήσει. Σε ό,τι αφορά το Power Pass είπε πως η καταβολή του και για περιπτώσεις που υπάρχουν εκκρεμότητες, θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα. Επιπλέον ανακοίνωσε πως τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει το δικαίωμα επέκτασης του επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης και για το 2023.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε επιπλέον μέτρα στήριξης ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και με τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία επανέλαβε πως δεν είναι απεριόριστα.
Εξήγησε και τη δυναμική της οικονομίας που «έχει να κάνει με τις αβεβαιότητες του μέλλοντος», καθώς δεν ξέρει κανένας πώς θα εξελιχθεί η τιμή φυσικού αερίου. Έφερε ως παράδειγμα πως ενώ προ ημερών το πακέτο της ΔΕΘ κοστολογήθηκε στα 13,2 δισ. ευρώ, «σήμερα που κάναμε επικαιροποίηση είναι 12,4 δισ. ευρώ» εξήγησε, εκ των οποίων πριν 10,6 δισ. ευρώ ήταν το πακέτο για το ρεύμα και πλέον «είναι 9,8 δισ. ευρώ γιατί μέσα σε 10 μέρες έχει πέσει πάρα πολύ η τιμή του φυσικού αερίου» που είναι «ένας άγνωστος παράγοντας».
«Όλα θα επαναξιολογούνται αναλόγως με τη δυναμική» που θα υπάρχει στην ενεργειακή κρίση και με τις δυνατότητες που θα υπάρχουν εξήγησε.
Για το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η προκαταβολή φόρου 80% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε πως «δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεδομένου ότι πρέπει να επιδοτούμε το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass