Αυξήσεις στις αμοιβές τους σχεδιάζουν οι λογιστές της Λάρισας

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΟΓΚΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ * ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 13:00

Τη στάση που θα τηρήσουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην επικείμενη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΦΕΕ) την ερχόμενη εβδομάδα (9-11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα) και τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των λογιστών, συζήτησαν σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους τα μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Επαγγελματιών ν. Λάρισας.


Το θέμα βέβαια που κυριάρχησε στη συνέλευση ήταν η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση το πρόσθετο βάρος δουλειάς που επωμίζονται οι φοροτεχνικοί. Ήταν μάλιστα τέτοιος ο προβληματισμός, που σκέφτονται να αυξήσουν το κόστος των υπηρεσιών τους, καθώς η δουλειά τους τα τελευταία χρόνια έχει τριπλασιαστεί. Αυτό που επισημάνθηκε κυρίως ήταν η καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες και υπηρεσίες που παρέχει ο Λογιστής - Φοροτεχνικός (αδειούχος από το Ο.Ε.Ε.), στο πλαίσιο της πρόβλεψης του νομοθέτη για το δημόσιο συμφέρον (τόσο για εξωλογιστικές, στο πλαίσιο κοινωνικών μέτρων μέσω πλατφορµών, κ.λπ., όσο και για τις προβλεπόμενες στην άδειά του από το Π.Δ. 340/1998 και άλλες σχετικές διατάξεις).
Όσον αφορά το θέμα της ψηφιακής κάρτας, τα μέλη της ΕΦΕΕΛ ταυτίστηκαν απόλυτα με την καυστική ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ η οποία στηλίτευσε τους χειρισμούς Κ. Χατζηδάκη στο ζήτημα της απογραφής των εργαζομένων, καθώς η παράταση και ολιγοήμερη είναι και ανακοινώνεται στο παρά πέντε της εκπνοής. «Τα Υπουργεία θα πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους για το τι ζητάνε και πότε το ζητάνε», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. «Μόνο με αυτόν τον τρόπο χτυπάτε τη γραφειοκρατία που τόσο μας ταλαιπωρεί όλους. Οι λογιστές έβαλαν σε προτεραιότητα υποχρεώσεις που είχαν και έχουν ποινικές ευθύνες και οικονομικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις. Μπορεί η πλατφόρμα να ήταν ανοιχτή, όπως διατείνεστε αριστερά και δεξιά, αλλά δεν δώσατε ποτέ σαφείς οδηγίες λειτουργίας, τις οποίες προφανώς ξεχάσατε στο συρτάρι σας. Καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των επιχειρήσεων να εκφράσουν επιτέλους την έντονη δυσαρέσκειά τους, να υιοθετήσουν την παρούσα επιστολή και να την κοινοποιήσουν αρμοδίως. Όσον αφορά τους λογιστές κ. Χατζηδάκη, δεν ήμασταν ποτέ της τελευταίας στιγμής, απαιτούμε και από σας το ίδιο».
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass