Και το 2023 πλαφόν 3% στις εμπορικές μισθώσεις

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2022 12:05

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η επιχειρηματική κοινότητα τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, να επιτρέπεται και για το έτος 2023 η αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.
Η νέα ρύθμιση θα ορίζει πως από 1η Ιανουαρίου 2023 έως 31 Δεκεμβρίου 2023 θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 -αυτή τη φορά- για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Το πλαφόν θα ισχύσει, όπως και φέτος, για όλες τις αναπροσαρμογές μισθώματος που θα πραγματοποιηθούν το 2023 και ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα μπορούν να αυξήσουν τα μισθώματα σε ποσοστό πάνω από 3%.
«Αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουν όλες οι επιχειρήσεις, η απρόσκοπτη λειτουργία τους, η συνέχιση της παραγωγικότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, απλώνει «δίχτυ προστασίας» και διασφαλίζει ότι δεν θα επιτραπούν και τη νέα χρονιά ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ενοίκια των επαγγελματικών ακινήτων» σημειώνουν επιχειρηματικοί φορείς, χαιρετίζοντας την πρωθυπουργική απόφαση.
ΠΟΜΙΔΑ: ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
Από την πλευρά της η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί το μέτρο «μονομερές και κοινωνικά άδικο». Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη διαμαρτύρεται γιατί «το μέτρο ανακοινώθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση και με την πλευρά των ιδιοκτητών, και χωρίς κανένα αντίβαρο υπέρ τους, όταν για την πλευρά των ευνοουμένων από τη ρύθμιση αυτή επαγγελματιών, έχει ληφθεί και λαμβάνεται σωρεία πλουσιοπάροχων μέτρων ενίσχυσής τους».
Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί ότι «αντί για την παράταση του άδικου και επικίνδυνου αυτού μέτρου, η καλύτερη άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση που μπορεί και πρέπει να κάνει η κυβέρνηση υπέρ των ενοικιαστών, είναι επιτέλους η δραστική εκλογίκευση της φορολογικής επιβάρυνσης των μικρομεσαίων ιδιοκτητών των μισθωμένων επαγγελματικών ακινήτων και όχι η συνεχής λήψη μονομερών μέτρων εις βάρος τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass