Να απαγορευτεί η πώληση καυσίμων κάτω του κόστους

ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΖΗΤΑ Η ΠΟΠΕΚ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2022 11:40

Την επαναφορά της απαγόρευσης πώλησης καυσίμων σε τιμή κάτω του κόστους ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς η Ελλάδα αποδεσμεύεται πλέον από την αντίστοιχη μνημονιακή υποχρέωση κατάργησης της νομοθεσίας που απαγόρευε την πώληση εμπορευμάτων σε τιμές χαμηλότερες του κόστους αγοράς.
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει στην επιστολή της η ΠΟΠΕΚ,
«η αγορά καυσίμων εσωκλείει στρεβλώσεις που αντιτίθενται στη νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού και σε αυτό συντελεί η νομοθετική «άδεια» που επέτρεψε σε παράγοντες της αγοράς να πωλούν σε τιμές λιανικής κάτω του κόστους. Δεν νοείται οι προμηθεύτριες εταιρείες πετρελαιοειδών να πωλούν στα συνεργαζόμενα, σηματοτοδοτούμενα με σύμβαση πρατήρια σε τιμές που υπερβαίνουν τη λιανική πώληση στα θυγατρικά ιδιολειτουργούμενα πρατήριά τους. Οι προμηθευτές μας είναι ταυτόχρονα και ανταγωνιστές μας επί άνισοις όροις. Ζητάμε να επαναφέρετε το συντομότερο σε ισχύ τις διατάξεις περί απαγόρευσης πώλησης καυσίμων σε τιμή κάτω του κόστους, προκειμένου να αποτραπεί η όξυνση της κατάστασης, να επέλθει γρήγορα η ισορροπία στην αγορά και να εισρεύσουν επί πλέον έσοδα στα κρατικά ταμεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass