Η Περιφέρεια ενισχύει επιχειρήσεις της Λάρισας

ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2023 11:02
Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΑΕΔΕΠ  στο Επιμελητήριο παρουσία του Περιφερειάρχη  Κων. Αγοραστού και του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΑΕΔΕΠ στο Επιμελητήριο παρουσία του Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού και του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποσαφηνίσουν βασικά σημεία του νέου προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Λάρισας είχαν χθες επαγγελματίες της πόλης.


Στελέχη της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο στους ενδιαφερόμενους το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας 2014-2020 και ανέλυσαν τους όρους και της προϋποθέσεις ένταξης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, επισημαίνοντας πως «η δράση περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Λαρισαίων «Η πόλη στο Προσκήνιο».
Σκοπός της  είναι η παροχή κινήτρων για την υποστήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων της Περιοχής Παρέμβασης (ΠΠ) της ΣΒΑΑ προκειμένου οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν και να ενσωματώσουν το όραμα της ΣΒΑΑ και να λειτουργούν με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρισας, στην κοινωνική προστασία και με το αίσθημα της αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα να βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας τους, καθώς και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες».
Ειδικότερα μέσω της Δράσης θα ενισχύονται επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που εδρεύουν στην ΠΠ της ΣΒΑΑ και δραστηριοποιούνται στους τομείς: του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας (ΠΔΒ), του περιβάλλοντος, της ενέργειας και των υβριδικών τεχνολογιών, των τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνίας (ΤΠΕ).
Σημειώνεται ότι η περιοχή παρέμβασης περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Φαρμακίδου, Κενταύρων, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Σάκη Καράγιωργα, Λεωφόρο Καραμανλή, Βοιωτίας, Μυριβήλη, Σαπφούς, Μαρτάλη, Ηρ. Πολυτεχνείου.
Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε πράσινες και τεχνολογικές επενδύσεις, σε επενδύσεις στην ήπια Κινητικότητα και στην Προσβασιμότητα των ΑμεΑ, ενώ ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 1.000.000 €. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε Επενδυτικού Σχεδίου κυμαίνεται από 5.000 έως 15.000 και η ένταση της ενίσχυσης των επενδυτικών προτάσεων προσδιορίζεται στο 65% για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών, με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) 1407/2013 (DE MINIMIS). Οι αιτήσεις χρηματοδότησης λήγουν στις 24 Απριλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass