Ανοίγει το TaxisNet για την υποβολή των φοροδηλώσεων

ΣΕ ΟΚΤΩ ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ - ΕΚΠΤΩΣΗ 3% ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2023 11:02

Σήμερα είναι η επικρατέστερη ημέρα για το «άνοιγμα» του Taxisnet, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Οπως είχε προαναγγείλει σχετικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, στόχος της ΑΑΔΕ ήταν να ξεκινήσει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η κατάθεση στο Taxisnet.


Η βασική διαφορά που θα δουν φέτος, λογιστές και φορολογούμενοι, είναι στο έντυπο Ε3, το οποίο φέτος θα είναι προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν δηλώσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες στα ηλεκτρονικά βιβλία του myData. Ωστόσο, οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα διορθώσεων στα ποσά που έχουν προσυμπληρωθεί. Αναφορικά με τον φόρο, αυτός θα εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου και η τελευταία δόση αποπληρωμής να είναι στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024.
Ωστόσο, όσοι πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο που τους αναλογεί έως και την 31η Ιουλίου, λαμβάνουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.
Σε ό,τι αφορά στο «φορολογικό διαζύγιο» για τα ζευγάρια εκείνα που επιθυμούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις σημειώνεται ότι, ακόμη και εκείνοι που υπέβαλαν το 2022 χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχουν δηλώσει και φέτος ότι ο κάθε σύζυγος θα υποβάλει τη δική του φορολογική δήλωση.
ΠΟΙΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ
Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που θα βάλουν σε ταλαιπωρία τους φορολογούμενους ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής με απόφασή του, δίνει αναλυτικές οδηγίες στους εργοδότες προκειμένου να καταχωρήσουν σωστά τα ποσά αποδοχών και φόρων που έχουν παρακρατηθεί ξεκαθαρίζοντας ποια ποσά είναι αφορολόγητα.
Στη νέα απόφαση αναφέρονται τρεις νέες περιπτώσεις ποσών που απαλλάσσονται από τον φόρο και πρέπει να δηλωθούν ξεχωριστά στη φορολογία εισοδήματος:
Η μηνιαία ισόβια τιμητική παροχή στους Έλληνες οπλίτες λόγω συμμετοχής τους στα γεγονότα της Κύπρου τα έτη 1964, 1967 και 1974, που από το 2020 ορίστηκε πως είναι αφορολόγητη.
ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΕΙ
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ που δόθηκε τον Δεκέμβριο 2022 στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο οποίο δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου και απαλλάσσεται από την φορολογική ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass