Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Κ. ΕΛΛΑΔΑΣ , ΔΗΜ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

«Ακάλυπτες οι ασφάλειες επιχειρήσεων, κατοικιών και οι μικτές αυτοκινήτων»

* Μέχρι 21 Οκτωβρίου 2009, η ισχύς ασφαλιστηρίων αυτοκινήτων

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2009 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:31
Σύγχυση επικρατεί ακόμη στους Λαρισαίους, και όχι μόνο, πελάτες των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών που έκλεισαν, με τον προβληματισμό και τις ανησυχίες να επικεντρώνονται στο ποιές θα είναι οι συνέπειες στις καλύψεις που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους -και κυρίως σε εκείνα του κλάδου των αυτοκινήτων. Με την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟIΑ ΑΕΑΖ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (General Union), ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (General Trust) και Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ, προκλήθηκε πανικός -ως φυσικό επακόλουθο -σε χιλιάδες ασφαλισμένους τους, αρκετοί εκ των οποίων δύσπιστοι απέναντι στην διαβεβαίωση ότι τα απλά συμβόλαια αυτοκινήτου τους θα έχουν ισχύ και θα καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο, μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2009, προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβολαίων αυτοκινήτων με άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.
«Μέχρι το μεσημέρι της 21ης Οκτωβρίου, οποιοδήποτε ατύχημα προκληθεί από ασφαλισμένο στις εν λόγω εταιρείες αυτοκίνητο, οι ζημιές των παθόντων θα πληρωθούν στο ακέραιο από το Επικουρικό Κεφάλαιο και καλύπτονται βάσει των προβλεπόμενων του συμβολαίου. Αυτό ισχύει μόνο για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους και στους επιβαίνοντες των αυτοκινήτων. Επίσης όλες οι υποθέσεις για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές ασφαλισμένων που έγιναν πριν από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εν λόγω ασφαλιστικών εταιρειών, θα καλυφθούν από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Ακάλυπτοι είναι οι πελάτες των εταιριών που έχουν κάνει μικτή ασφάλεια και θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέα με άλλες εταιρίες. Τέλος, δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για σωματικές βλάβες θα αποζημιωθούν από το Επικουρικό Κεφάλαιο και δεν μπορεί να κινήσει κανείς διαδικασία πλειστηριασμού δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων εις βάρος του οδηγού και του ιδιοκτήτη του οχήματος που προξένησε ζημιές», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδας, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος συνιστά στους πελάτες των πέντε εταιρειών να απευθυνθούν σε ασφαλιστικούς πράκτορες για την ενημέρωσή τους, υποστηρίζοντας ότι η Ένωση έχει ενημερώσει όλα τα μέλη της να εξυπηρετούν τέτοια περιστατικά.
Επίσης ο κ. Παπανικολάου συνιστά στους πελάτες των πέντε εταιριών, σε περίπτωση ατυχήματος να καλούν την Τροχαία για να καταγραφεί το περιστατικό, προκειμένου να προχωρήσουν σε διαδικασίες αποζημίωσής τους μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου, από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Ακάλυπτοι είναι οι πελάτες των παραπάνω ασφαλιστικών εταιριών, που έχουν ασφαλίσει σε αυτές τις επιχειρήσεις τους και τις κατοικίες τους, τονίζει ο ίδιος και συνιστά να κινηθούν άμεσα για νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια με άλλες εταιρίες.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο, είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την ακριβής επωνυμία «Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων» και συντετμημένα «Επικουρικό κεφάλαιο», το οποίο τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α).
Μέλη του Επικουρικού Κεφαλαίου καθίστανται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που ασκούν την ασφάλιση αστικής ευθύνης από ατυχήματα αυτοκίνητων, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που ασκούν στην Ελλάδα την ασφάλιση με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, οι αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί που καλύπτουν τον αυτό κίνδυνο, καθώς και τα Ν.Π.Δ.Δ. ή οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας εφόσον τα αυτοκίνητα τους εξαιρεθούν της υποχρεωτικής ασφάλισης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass