ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - «ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Έναρξη στα 54-56 λεπτά το λίτρο για τη θέρμανση

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2009 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:37
 «Ποδαρικό» με τιμές τελικά πιο πάνω από τις αναμενόμενες έκανε το πετρέλαιο θέρμανσης στην τοπική αγορά, δημιουργώντας προβληματισμό στους πωλητές, αλλά και τους καταναλωτές. Η τιμή του λίτρου κυμάνθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους της αγοράς, στα 54-56 λεπτά το λίτρο, δηλαδή κοντά στην υψηλότερη τιμή των εκτιμήσεων. «Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε χαμηλότερες τιμές στη χονδρική, για να μπορέσουμε να διαθέσουμε στους καταναλωτές τη θέρμανση σε πιο χαμηλές τιμές. Αυτό δεν έγινε», ανέφερε η πρόεδρος των βενζινοπωλών Λάρισας και αντιπρόεδρος της ΟΒΕ, Ελισάβετ Παπαδοπούλου.
«Μουδιασμένοι» οι λιανοπωλητές και οι καταναλωτές υποδέχθηκαν χθες, πρώτη μέρα διάθεσης, τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στη Λάρισα. Χθες το απόγευμα άρχισε να παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα στις παραλαβές-παραδόσεις, καθώς από τις αρχές της εβδομάδας είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι παραγγελίες καταναλωτών, που είχαν άδειες δεξαμενές.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φετινές τιμές εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ χαμηλότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο –υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2008, οι τιμές έκαναν «πρεμιέρα» στα 69-70 λεπτά το λίτρο, φτάνοντας μέχρι και τα 72 λεπτά για ορισμένες περιοχές του νομού. Ωστόσο, είναι σχεδόν δέκα λεπτά πιο ακριβό από τις τιμές στη λήξη της περιόδου, στα μέσα του περασμένου Μαΐου.
Το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί για 1.000 περίπου λίτρα φτάνει στα 550 ευρώ και έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά, και μάλιστα σε δύο επίπεδα: πρώτον, η αγοραστική κίνηση έχει υποχωρήσει, εξαιτίας του άμεσου εξόδου της αγοράς πετρελαίου για πάρα πολλές οικογένειες και δεύτερον, στο ότι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα με χρέη, δάνεια και ακάλυπτες επιταγές έχουν ακόμη έναν «πονοκέφαλο», για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τάσεις που επικρατούν είναι ανοδικές για το επόμενο διάστημα, κάτι που ήδη άρχισε να φαίνεται και στα καύσιμα κίνησης.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Την αυξημένη προσοχή των πολιτών, που θα παραλάβουν πετρέλαιο ενόψει της χειμερινής περιόδου εφιστά το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ). Σε ανακοίνωσή του, συμβουλεύει του καταναλωτές προκειμένου αυτοί να μην πέσουν θύματα κλοπής. Συγκεκριμένα σημειώνει:
-Να κάνουν σύγκριση τιμών μετά από έρευνα αγοράς.
-Είναι αναγκαίο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείται συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης.
-Να μετρηθεί μαζί με τον οδηγό ή τον συνοδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου πόσα εκατοστά είναι το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν αρχίσει να δίνει πετρέλαιο και πόσο μετά την παράδοσή του.
-Στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός του βυτιοφόρου να αναγράφεται το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του.
Επίσης, στην απόδειξη πρέπει να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, ποσότητα, ώρα παράδοσης κλπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση να σημειώνουν τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».
-Τέλος για να πληρώσουμε το πετρέλαιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη εκτός από την ένδειξη του μετρητή και τα εκατοστά πετρελαίου που μπήκαν στη δεξαμενή.
-Να ογκομετρηθεί η δεξαμενή με μία μεταλλική βέργα για να βρεθούν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό (έναν πόντο) του ύψους της.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass