ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Νέες διεθνείς διακρίσεις για την «Ντούγκος»

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2009 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:37
Νέες διεθνείς διακρίσεις, αυτή τη φορά στο διεθνή διαγωνισμό AWC 2009, στη Βιέννη, απέσπασε η λαρισαϊκή Οινοποιϊα «Ντούγκου». Τα Μεθ’ Υμών Ακακία, Μεθ’ Υμών 7 ποικιλιών, οι ερυθροί Μεθυστάνες και το Μεθ’ Υμών Syrah απέσπασαν από ένα ασημένιο μετάλλιο το καθένα, ενώ τιμητική διάκριση έλαβε και το Κτήμα Ντούγκου.
Παράλληλα, η Οινοποιϊα Ντούγκου συμμετείχε και στο Genka Wine Fair, τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση για το κρασί στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο «Athens Hilton» και διοργανώθηκε από την εταιρία αντιπροσωπείας και διανομής εκλεκτών κρασιών και ποτών, ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.
Περισσότεροι από 1.500 φίλοι του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου επισκέφθηκαν την ολοήμερη έκθεση για να γευτούν τα πιο εκλεκτά κρασιά και ποτά από τον «παλαιό» αλλά και τον «νέο» οινικό κόσμο. Οι επισκέπτες της έκθεσης Genka Wine Fair είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 400 ετικέτες κρασιού και μία τεράστια ποικιλία από πλούσια σε άρωμα και γεύση ποτά. Το Genka Wine Fair ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους του κρασιού για τον ερχόμενο Οκτώβριο, με ακόμα περισσότερες προτάσεις.
Να σημειωθεί ότι το οινοποιείο «Ντούγκου» βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών, στην περιοχή της Ιτέας. Το οινοποιείο διαθέτει εκθετήριο αμπέλι 29 οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων ποικιλιών, καταπράσινο κήπο και θέα στον Κίσσαβο, τον ποταμό Πηνειό και τα ιστορικά Αμπελάκια. Καλύπτει ισόγειο χώρο 450 μ2 και διαθέτει 250 μ2 υπόγειο κελάρι για την ωρίμανση και παλαίωση των οίνων.
Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή Ραψάνης Ολύμπου, σε υψόμετρο 450-550 μέτρων. Η καλλιέργεια είναι βιολογική, ενώ καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες ξινόμαυρο, κρασάτο Ραψάνης, σταυρωτό, λημνιώνα, ροδίτης, μπατίκι, ασύρτικο και οι γαλλικές chardonnay, merlot, syrah, cabernet saunignon, cabernet franc, grenach rouge. Να σημειωθεί ότι το οινοποιείο είναι επισκέψιμο (για σχολές και σχολεία), κατόπιν συνεννόησης, ενώ διαθέτει και αίθουσα ποικίλων εκδηλώσεων.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass