ΥΠΟΙΚ: ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

«Ανάσα» ρευστότητας σε μικρομεσαίους

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2009 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:16
Aμεσα ξεκινά από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η αποπληρωμή της δημόσιας επιχορήγησης προς 14.543 επιχειρήσεις, των οποίων τα σχέδια έχουν ενταχθεί στη δράση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Τριτογενή Τομέα, που υλοποιείται στο πλαίσιο των 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ και των τριών Προγραμμάτων της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Όπως επισημαίνεται, η εντολή μεταφοράς της πρώτης δόσης, ύψους 320 εκ. ευρώ, προς τις 26 τράπεζες που αποτελούν τους τελικούς δικαιούχους, υπεγράφη χθες από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπούρα.
Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων υπερβαίνει το 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 640 εκ. είναι δημόσια δαπάνη (κοινοτικοί και εθνικοί πόροι). Από την υλοποίηση των σχεδίων αυτών, προβλέπεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 15.000 νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Παράλληλα, με την υπογραφή αντίστοιχων εντολών μεταφοράς 32 εκ. ευρώ, προχωρά και η αποπληρωμή της β΄ δόσης επιχορήγησης των επιχειρήσεων, των οποίων τα επενδυτικά σχέδια έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της γ΄ προκήρυξης για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού.
Οι δράσεις αυτές αποτυπώνουν τη σαφή βούληση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να επιταχύνει ακόμη περισσότερο τον ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, με στόχο να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας και να ανακουφιστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τη διεθνή οικονομική κρίση.
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε σχετικά: «Η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη τη δέσμευσή της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες υφίστανται εντονότερα τις πιέσεις που δημιουργεί η διεθνής κρίση. Η επιτάχυνση της καταβολής των επιχορηγήσεων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα δώσει μια σημαντική ανάσα ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Περιφέρεια».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass