ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Αυξήθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών Visa

Οι χρεωστικές κάρτες φθάνουν πλέον τα 4,4 εκατομμύρια

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2009 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:17
Άνοδο σημείωσαν οι συναλλαγές με κάρτες Visa στην Ελλάδα. Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου από τη Visa Europe για το 2008, ανοδική παραμένει η πορεία της έκδοσης χρεωστικών καρτών που φθάνουν πλέον τα 4,4 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 23,6%. Σημαντική είναι και η αύξηση 38,7% της καταναλωτικής δαπάνης με τη χρήση χρεωστικών στα σημεία πώλησης (POS) που άγγιξε τα 553,9 εκατ. ευρώ αποδεικνύοντας ότι και οι Έλληνες, όπως και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα των χρεωστικών καρτών και τις χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ως μέσο για τις καθημερινές τους συναλλαγές. Αύξηση παρουσιάστηκε και στο συνολικό αριθμό καρτών Visa (χρεωστικών, πιστωτικών και εταιρικών) που εκδόθηκαν την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας συνολικά τις 8,2 εκατομμύρια κάρτες, αυξημένες κατά 11,4%. Η καταναλωτική δαπάνη με κάρτες Visa στα σημεία πώλησης παρουσίασε αύξηση 16,3% αγγίζοντας τα 5,4€ δις. Σημαντική είναι και η αύξηση που παρουσιάζεται στον αριθμό των εταιρικών καρτών Visa, ο συνολικός αριθμός των οποίων φθάνει πλέον τις 49.000 (αύξηση 12,1% στην ελληνική αγορά).
Σε δηλώσεις του ο Νίκος Καμπανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Visa στην Ελλάδα ανέφερε ότι οι Έλληνες καταναλωτές γνωρίζουν πλέον τα οφέλη που τους προσφέρονται και ακολουθώντας τη γενικότερη τάση που επικρατεί και στην Ευρώπη, όπου το 65% του συνολικού αριθμού καρτών Visa είναι χρεωστικές, χρησιμοποιούν πλέον τις χρεωστικές κάρτες πληρωμών, ως εναλλακτική λύση στα μετρητά, απολαμβάνοντας ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.
 
   
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass