ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΒΕ

Προειδοποίηση για «καταιγίδα απολύσεων»

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2009 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:17
Προειδοποίηση για «καταιγίδα απολύσεων» λόγω της κρίσης μετά το Μάιο, στη Βόρεια Ελλάδα, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και ιδίως για την τόνωση της ρευστότητάς τους «εδώ και τώρα» απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ Βασίλης Θωμαΐδης. Προειδοποίηση για «καταιγίδα απολύσεων» λόγω της κρίσης μετά το Μάιο, στη Βόρεια Ελλάδα, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και ιδίως για την τόνωση της ρευστότητάς τους «εδώ και τώρα» απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Βασίλης Θωμαΐδης. Όπως υποστήριξε, αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα μηνύματα από την αγορά είναι ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη προβεί σε απολύσεις ή ελαστικοποίηση της εργασίας. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν η κρίση περάσει στην αγορά εργασίας του τουρισμού, τότε τα πράγματα θα «σκουρύνουν», καθώς οι εργαζόμενοι είναι δεκάδες χιλιάδες.Ο κ. Θωμαΐδης ζήτησε ακόμη πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και των δημοτικών τελών για το 2009, μείωση των φορολογικών συντελεστών, αναβίωση της μεθόδου επιδότησης του επιτοκίου για ένα δημοσιονομικό έτος και αύξηση του εγγυοδοτικού κεφαλαίου του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, σε συνδυασμό με επέκταση της εγγυοδοσίας του δημοσίου και στον μηχανισμό του factoring.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ζήτησε συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη δρομολόγηση εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν μπορούμε να βλέπουμε την κρίση αποσπασματικά ή κλαδικά» και «ούτε να τη χρησιμοποιούμε πολιτικά ή κομματικά».
Επιπλέον ζήτησε διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και κατάργηση της υποχρέωσης διατήρησης του εργατικού δυναμικού στα επίπεδα του 2007 καθόλη τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου ως όρου χρηματοδότησης, γιατί, όπως ανέφερε, αν οι επιχειρήσεις εξαναγκαστούν να κάνουν κάτι τέτοιο, ενώ ζορίζονται, θα οδηγηθούν αργά ή γρήγορα στο λουκέτο.
Τέλος, υπέβαλε αίτημα για κατάργηση του όρου της τριετούς συνεχούς κερδοφορίας για υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα, καθώς και για απάλειψη της δυνατότητας του ΤΕΜΠΜΕ να υπαναχωρεί από ήδη δοθείσες εγγυήσεις στην περίπτωση καταπτώσεων μιας τράπεζας άνω του 12%.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass