ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ – «ΠΙΕΖΟΥΝ» ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Δίνουν τα... «ρέστα» στις εκπτώσεις

* Πιέζουν για ΤΕΜΠΜΕ και επαναφορά αφορολογήτου οι συνδικαλιστικοί φορείς

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2009 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:19
Σε αναγγελίες για ποσοστά εκπτώσεων που ξεπερνούν πλέον το 50% προβαίνουν πολλά από τα εμπορικά καταστήματα στη Λάρισα, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού. Στόχος είναι η άμεση ρευστοποίηση των εμπορευμάτων της προηγούμενης σεζόν, προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχουν γίνει ιδιαίτερα πιεστικές για τον εμπορικό κόσμο. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων πιέζουν σε πανελλαδικό επίπεδο για ευνοϊκότερους όρους υπαγωγής στο ειδικό πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και στο θέμα της επαναφοράς του αφορολογήτου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η φημολογία γύρω από την επαναφορά του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι έντονη εδώ και πάρα πολύ καιρό, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για επαναφορά του μέτρου αν μη τι άλλο για ένα χρόνο, ώστε να δοθεί και από εκεί μια μικρή, έστω, «ανάσα», στον εμπορικό κόσμο. Επίσης, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το εάν η επαναφορά του μέτρου θα αφορά μόνον στους εμπόρους ή σε όλες τις κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.
Έντονος είναι ο προβληματισμός σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ, καθώς οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου επισημαίνουν τις δυσκολίες υπαγωγής για τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων, όπως επίσης και το γεγονός ότι η προώθηση του προγράμματος γίνεται, ουσιαστικά μόνον μέσω της Αγροτικής και με την Εθνική να ακολουθεί. «Αγκάθια» παραμένουν οι εξασφαλίσεις για το υπόλοιπο 20% που δεν εγγυάται το δημόσιο, καθώς και ο όρος του 12% για το επισφαλές των δανείων, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται κάποιες «διορθωτικές» κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
ΚΙΝΗΣΗ
Δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου τα επίπεδα στα οποία έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα η αγοραστική κίνηση, πέρα από το πρώτο δεκαήμερο των εκπτώσεων. Οι έμποροι σχολιάζουν χαρακτηριστικά την εξέλιξη των ποσοστών έκπτωσης –που μεγαλώνουν- «πλέον δεν κάνουμε εκπτώσεις, κάνουμε εκποίηση». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η διεξαγωγή, αλλά και τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του ΕΣΛ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στο μεταξύ, στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, καθώς και η δεξίωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρώτη γενική συνέλευση ορίζεται για την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 6,00 μ. μ. , η δεύτερη την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009 την ίδια ώρα. Επειδή όμως δεν θα επιτευχθεί η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία, οι έμποροι θα πρέπει να προσέλθουν στη γενική συνέλευση που θα γίνει οριστικά στις 26 Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αριστοτέλης», στο ξενοδοχείο «Divani Palace».
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται: οικονομικός απολογισμός 2008, έγκριση προϋπολογισμού 2009, διοικητικός απολογισμός, ενώ θα βρεθούν επί τάπητος, όπως προαναφέρθηκε, τα θέματα της κυριακάτικης αργίας και η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τα Σάββατα, για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο. Με τη λήξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και θα ακολουθήσει η δεξίωση προς τιμή των μελών του Συλλόγου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass