ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Μπόνους στους «σωστούς» …επιχειρηματίες

* Πετραλιά: Το κράτος εγγυάται τις συντάξεις και όλες τις παροχές του ΟΑΕΕ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2009 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
Ο «σωστός» επιχειρηματίας που δεν θα προβεί σε απολύσεις θα έχει θετική αντιμετώπιση από την πολιτεία είπε η Φ.Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Η υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος της ΓΣΕΒΕΕ για επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών σε μικρές επιχειρήσεις (έως 10 ατόμων) που θα δεσμευτούν ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για δύο χρόνια.
Αναφερόμενη στο θέμα του ΟΑΕΕ, για τον οποίο πληθαίνουν συνεχώς τα στοιχεία και τα δημοσιεύματα ότι το έλλειμμα του Ταμείου διογκώνεται και απειλείται με οικονομική κατάρρευση η υπουργός επανέλαβε ότι «το κράτος εγγυάται τις συντάξεις και όλων των ειδών τις παροχές» ενώ πρόσθεσε ότι ο ΟΑΕΕ μετά την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και την ενοποίηση των Ταμείων, έχει «μπει σε έναν δρόμο απόλυτης εναρμόνισης και εξυγίανσης» και παρατηρείται βελτίωση των εσόδων του.
Ειδικότερα μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, η υπουργός μίλησε για «ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνεργασία».
«Η σημερινή μας συνάντηση ήταν κυρίως εστιασμένη στη διεθνή κρίση και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει στην χώρα μας. Στο Υπουργείο Απασχόλησης ήδη έχουμε εκπονήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στρατηγική ολοκληρωμένη και στοχευμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ».
Όπως τόνισε η υπουργός «όλα τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, έχουν ήδη από τις αρχές του χρόνου πρόσβαση σε δράσεις που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της 'Κατάρτισης ΑΕ' και την Γραμματεία των Κοινοτικών Πόρων, όπως, επίσης και από στον ΟΑΕΕ».
Για το θέμα του ΟΑΕΕ η υπουργός τόνισε ότι «επανέλαβα για μια ακόμη φορά στην ΓΣΕΒΕΕ ότι το Κράτος εγγυάται τις συντάξεις και όλων των ειδών τις παροχές. Ο ΟΑΕΕ, το Ταμείο στο οποίο υπάγεται η ΓΣΕΒΕΕ ήδη μετά την ενοποίηση έχει μπει σε έναν δρόμο απόλυτης εναρμόνισης και εξυγίανσης. Διασταυρώσεις γίνονται συνεχώς, νέες υπηρεσίες και γενικότερα έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα και ήδη έχουν βελτιώσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ από τις εισπράξεις των εισφορών».
Η υπουργός Απασχόλησης ερωτηθείσα από δημοσιογράφο σχετικά με το ενδεχόμενο επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών για επιχειρήσεις που θα δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις, απάντησε: «το Υπουργείο σκέφτεται θετικά ότι θα οδηγήσει στη διατηρησιμότητα των θέσεων ακόμα και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο κάθε σωστός- εντός εισαγωγικών αν θέλετε- επιχειρηματίας και αυτό είναι ένα θέμα που έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ, σίγουρα από την πολιτεία θα έχει θετική αντιμετώπιση».
Στο σημείο αυτό η υπουργός απηύθυνε για άλλη μια φορά την έκκληση να μην χρησιμοποιηθεί και να μην χρησιμοποιείται η κρίση, -γιατί, όπως τόνισε από ορισμένους ήδη χρησιμοποιείται- ως άλλοθι από κανέναν και για οτιδήποτε. Όλη η ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί και εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, σημείωσε η υπουργός.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Σ.Καλαντζάκου και Γ.Κοντογιάννης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δημ.Κοντός, Δημ.Μαμωνάς, Κ.Τσουτσοπλίδης, ο διοικητής του ΟΑΕΕ Κ.Παπαθανασίου και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ.Βερναδάκης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass