ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Φρένο στα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2009 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
Οι δυσκολίες που συναντούν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις στη χρηματοδότησή τους ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Όπως έγινε γνωστό, οι εγγεκριμένες αιτήσεις στο ΤΕΜΠΜΕ έχουν ανέλθει περίπου στις 5.000 και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμά ότι το τραπεζικό σύστημα έχει αρχίσει και δανειοδοτεί με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος για αναμόρφωση του πλαισίου της συμφωνίας μεταξύ του ΤΕΜΠΜΕ και των τραπεζών.
Ο υπουργός δήλωσε ότι ζήτησε από τους εμπόρους να επιδείξουν κοινωνική υπευθυνότητα στο μέτωπο των τιμών και της απασχόλησης αυτή τη δύσκολη χρονιά.
Επίσης, ένα θέμα για το οποίο έγινε λόγος ήταν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, για τα οποία επιχειρείται από το υπουργείο Ανάπτυξης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ.Αρμενάκης είπε, σε σχέση με το ΤΕΜΠΜΕ, ότι «έχουμε ζητήσει οι χρήσεις συμψηφιστικά να είναι κερδοφόρες. Νομίζω ότι ακόμα δεν έχει εξεταστεί το αίτημα μας από το υπουργείο, όπως μας διαβεβαίωσε ο υπουργός. Θα το συζητήσουν όταν θα έρθει η ώρα της αναθεώρησης των όρων του ΤΕΜΠΜΕ».
ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ
 Εξάλλου ο κ. Αρμενάκης έθεσε υπόψιν της πολιτικής ηγεσίας το θέμα της εμπορικής χωροταξίας ζητώντας την εφαρμογή ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα βάζει όρια σε αυτήν τη συγκέντρωση που παρατηρείται. Ο κ. Αρμενάκης σημείωσε για το θέμα των εμπορικών κέντρων ότι "δε θέλουμε να εξαιρείται κανένα τετραγωνικό μέτρο της ελληνικής επικράτειας από ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο έχει δείξει κι έχει δώσει καλά αποτελέσματα, π.χ. στα νησιά με τον καθορισμό των 200 τ.μ.".
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass