ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΣΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΠΕΤΡΑΛΙΑ

Να μη χαθεί καμιά θέση απασχόλησης

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2009 1:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
Τις προτάσεις τους για τη σύνταξη ενός επιχειρησιακού σχεδίου που εν μέρω κρίσης θα βοηθήσει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας θα καταθέσουν οι έμποροι στο υπουργείο Απασχόλησης όπως δήλωσαν οι εκπροσωποί του μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό κ. Φάνη Πετραλιά χθες. Η υπουργός από την πλευρά της δήλωσε "αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της απασχόλησης, δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό συνεννοηθήκαμε και με την ΕΣΕΕ ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον μεγάλο πρόγραμμα των ανθρωπίνων πόρων του 2007-2013 που προχωρεί η "Κατάρτιση Α.Ε" και αφορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις".
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Δ. Αρμενάκης, μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κρίση δεν θα πλήξει καίρια την απασχόληση στην Ελλάδα λόγω της μικρής κλίμακας των επιχειρήσεων, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι συμφώνησαν να υποβάλουν πρόταση σύνταξης ενός επιχειρησιακού προγράμματος, το οποίο εν μέσω κρίσης θα ενισχύσει τη διατηρησιμότητα των θέσεων απασχόλησης στο εμπόριο.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εμπόρων ζήτησαν την αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και την άρση των ανισοτήτων στην απονομή σύνταξης των τέως ασφαλισμένων του Ταμείου Εμπόρων και του ΤΕΒΕ.
Επίσης ζήτησαν σταθερή χρηματοδότηση του Ταμείου τους και να συνταχθεί μία μελέτη εισροών - εκροών, ούτως ώστε η χρηματοδότηση κάθε χρονιά να καλύπτει το έλλειμμα που δημιουργείται.
Παράλληλα πρότειναν την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε κάποιο επίπεδο και στα μέτρα του δυνατού, όπως επίσης φοροελαφρύνσεις, κυρίως μέσω της δημιουργίας αφορολόγητου, αποθεματικού αποκλειστικά για την απασχόληση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ.κ. Δ. Κοντός, Δ. Μαμμωνάς και Κ. Τσουτσοπλίδης, οι διοικητές του ΟΑΕΔ, κ. Γ. Βερναδάκης και του ΟΑΕΕ, κ. Κ. Παπαθανασίου. Από την πλευρά των εμπορικών συλλόγων ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ κ. Δ. Αρμενάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Β. Κορκίδης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass