ΚΛΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Πρόθυμοι να αλλάξουν δουλειά…

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2009 1:58 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
Φαίνεται ότι οι υπάλληλοι αισθάνονται περισσότερο πιστοί στους προσωπικούς τους στόχους καριέρας απ’ ό,τι στον εργοδότη τους, καθώς το 21% από αυτούς δεν νιώθουν πιστοί στον τωρινό τους εργοδότη, ενώ το 22% δηλώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψουν τη θέση τους και να αλλάξουν δουλειά σε έναν χρόνο ή και λιγότερο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του kariera.gr για τους εργαζομένους και τους εργοδότες στην Ελλάδα.
 «Όταν οι εργαζόμενοι δεν νιώθουν πιστοί στον εργοδότη τους γίνονται, πιθανότατα, λιγότερο παραγωγικοί και προδραστικοί στον ρόλο τους και αρχίζουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για μια νέα θέση εργασίας κάπου αλλού» αναφέρει ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του kariera.gr. «Ήδη, εν μέσω της προσπάθειας για επιβίωση από τη θύελλα της οικονομικής κρίσης, ίσως αναγκαστούν οι εργοδότες να συμπεριλάβουν στους προϋπολογισμούς τους δαπάνες για προσλήψεις εάν θέλουν να διατηρούν στο εργατικό δυναμικό τους ταλαντούχα άτομα με τα απαραίτητα προσόντα.»
Το κόστος μιας υψηλής ροής ανανέωσης προσωπικού μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των εργοδοτών δηλώνουν ότι κάθε πρόσληψη κοστίζει 1.000 ευρώ, ενώ το 9% από αυτούς εκτιμούν ότι το κόστος ανά πρόσληψη αγγίζει τα 2.000 ευρώ ή και παραπάνω.
Από τη στιγμή που οι εργοδότες θα συμπεριλάβουν το κόστος πρόσληψης νέων υπαλλήλων στους προϋπολογισμούς τους, μπορεί να χρειαστεί σημαντικός χρόνος μέχρι να αντισταθμίσουν τις συγκεκριμένες δαπάνες. Το 36% των εργοδοτών εκτιμούν ότι απαιτούνται περισσότεροι από έξι μήνες για την απόσβεση των δαπανών που συνδέονται με την πρόσληψη και την κατάρτιση νέων υπαλλήλων, από την ημέρα που προσλαμβάνονται. Το 12% από αυτούς αναφέρουν ότι χρειάζεται περισσότερο από ένας χρόνος.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν διάφορους λόγους που τους κάνουν να μην αισθάνονται πιστοί στον τωρινό εργοδότη τους:
- Δεν μου δίνονται αρκετές ευκαιρίες για την εξέλιξη της καριέρας μου - 51%
- Ο εργοδότης μου δεν με πληρώνει καλά - 50%
- Δεν αναγνωρίζονται ή δεν εκτιμούνται οι προσπάθειές μου - 50%
- Δεν μου αρέσει η κουλτούρα της δουλειάς μου - 38%
- Η διαρκής κατάρτιση και εκπαίδευση που παρέχεται από τον εργοδότη δεν είναι επαρκής - 30%
- Το πακέτο αποδοχών δεν είναι αρκετά καλό - 26%
- Δεν υπάρχουν αρκετές προκλήσεις στη δουλειά - 24%
- Δεν αισθάνομαι ότι ο εργοδότης μου εκτιμά την αξία μου - 23%
- Δεν συμπαθώ το αφεντικό μου - 17%
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Η έρευνα διεξήχθη online εντός Ελλάδας από την ΚΑΠΑ Research ΑΕ, για λογαριασμό του kariera.gr, μεταξύ 237 διευθυντικών στελεχών και HR managers (που απασχολούνται με πλήρες ωράριο• δεν είναι ανεξάρτητοι• τουλάχιστον με σημαντική συμμετοχή στις αποφάσεις των προσλήψεων) και 656 Ελλήνων εργαζομένων (που απασχολούνται με πλήρες ωράριο• δεν είναι ανεξάρτητοι) ηλικιών 18 και άνω, μεταξύ 1ης και 14ης Ιουλίου 2008 (τα ποσοστά σε ορισμένες ερωτήσεις βασίζονται σε ένα υποσύνολο από εργοδότες ή εργαζομένους, με βάση τις απαντήσεις τους σε ορισμένες ερωτήσεις).
 Το kariera.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο site εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2000 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κατακτήσει ηγετική θέση ως το πλέον αναγνωρίσιμο portal για την αγορά εργασίας, με μέση επισκεψιμότητα 156.000 unique visitors ανά μήνα και περισσότερα από 145.000 βιογραφικά υποψηφίων (Δεκέμβριος 2008).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass