ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕ

Προγράμματα κατάρτισης σε διοίκηση και διεθνή επιχειρηματικότητα

* Τον Μάρτιο το πρώτο πρόγραμμα για εξαγωγικό μάρκετινγκ και πωλήσεις

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2009 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:22
Στην υλοποίηση της μεταξύ τους στρατηγικής συνεργασίας για τη διεξαγωγή πιστοποιημένων προγραμμάτων κατάρτισης σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και διεθνούς επιχειρηματικότητας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη, οι δύο φορείς είχαν προβεί στην υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας, που αφορούσε στη συνεργασία για τον από κοινού σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εν λόγω προγραμμάτων.
Το πρώτο πρόγραμμα εξειδίκευσης με τίτλο «Πιστοποίηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων: Υπεύθυνος Εξαγωγικού Μάρκετινγκ και Πωλήσεων» θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου 2009. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να αποκτήσει τις επαγγελματικές δεξιότητες σε θέματα που αφορούν στο Εξαγωγικό Μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Είναι σχεδιασμένο και υλοποιείται με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας και όχι μόνο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε εργαζόμενους να το παρακολουθήσουν. Οι καταρτιζόμενοι θα πιστοποιούνται, μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης, από κοινού από τους δυο φορείς, έπειτα από την παρακολούθηση επτά συνολικά ενοτήτων (πέντε υποχρεωτικών και δύο επιλογής). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον ΛΑΕΚ.
Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετείχαν από το Πανεπιστήμιο οι καθηγητές Δ. Σουμπενιώτης, αντιπρύτανης, Ι. Χατζηδημητρίου-επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος και Ι. Λαζαρίδης, μέλη της Επιτροπής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης των προγραμμάτων. Συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα προγράμματα σε στρατηγικό επίπεδο, ο Δ. Παπαδόπουλος, καθηγητής, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΠΑ.ΜΑΚ. και ο Νίκος Ευθυμιάδης. Από την πλευρά του ΣΕΒΕ, ο πρόεδρος Βασίλης Θωμαΐδης ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και επιβεβαιώνει την ανάγκη για τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, στην οποία το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για τον ΣΕΒΕ, τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, το θέμα της βελτίωσης του επιπέδου εξαγωγικής κατάρτισης αποτελεί προϋπόθεση μείζονος σημασίας για τη βελτίωση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία στην οποία η επιχείρηση αναζητά τρόπους επιβίωσης και ανάπτυξης μέσα από την κρίση. Ο ίδιος, κάλεσε τις επιχειρήσεις, εξαγωγικές και μη, να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή και να συμμετέχουν με στελέχη τους στο πρόγραμμα αυτό καθώς και σε όσα προγράμματα ακολουθήσουν και την Πολιτεία να στηρίξει το πείραμα αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας ουσιαστικότερης συνεργασίας μεταξύ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιχειρηματικής κοινότητας που εκτιμάται ότι ότι θα αποβεί επωφελής όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο και τους Έλληνες εξαγωγείς, αλλά κυρίως για την κοινωνία και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας και της Ελλάδας γενικότερα.
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο αντιπρύτανης κ. Σουμπενιώτης επισήμανε ότι «το πλαίσιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ΣΕΒΕ, είναι πρωτοποριακό και ίσως μοναδικό στην Ελλάδα. Είναι μοναδικό επειδή για πρώτη φορά ανεξάρτητες κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδας ξεπερνούν τις λεκτικές αβροφροσύνες και κάνουν πράξη την επιθυμία όλων για συνένωση δυνάμεων. Είναι μοναδικό επειδή μέσω της συνεργασίας μας καλλιεργούμε κι αναπτύσσουμε τη «συλλογική ευφυΐα μας», προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις τις προκλήσεις στα Βαλκάνια, αλλά και σε όλο των ευρωπαϊκό χώρο». Ο ίδιος επισήμανε ότι «η συνεργασία αυτή είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, επειδή οι μεν γνώσεις των πανεπιστημιακών «γονιμοποιούν» το επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ οι εμπειρίες του επιχειρηματικού κόσμου συμβάλλουν τα μέγιστα στον εμπλουτισμό και την αναδιάρθρωση του περιεχομένου των μαθημάτων, αλλά και του προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου μας». Ο κ. Σουμπενιώτης κατέληξε λέγοντας ότι «Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο ΣΕΒΕ σήμερα κάνουν ένα «τεράστιο μικρό βήμα». Δίνουν λαμπρό παράδειγμα για το πώς οι δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, με τη συνεργασία, μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατία 156, γραφείο 222, 2ος όρ., πύργος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, τηλ. 2310- 891.676 & 2310-891.669, www.uom.gr/seminars και στο ΣΕΒΕ, τηλ. 2310- 535.333, www.seve.gr.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass