ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εγκαινιάστηκε η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank

Σήμερα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του καταστήματος στην Κομοτηνή

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2009 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:23
Η λειτουργία της Ziraat Bank (Ζιραάτ Μπανκ) στην Ελλάδα θα συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών και θα ενισχύσει περισσότερο την πραγματοποίηση κοινών επενδύσεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ναζίμ Εκρέν, σε χαιρετισμό στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της τράπεζας στην Αθήνα.Ο Τούρκος αντιπρόεδρος χαρακτήρισε γεγονός ιδιαίτερης σημασίας το ξεκίνημα της λειτουργίας στην Ελλάδα της αρχαιότερης τουρκικής τράπεζας, συνολικής επένδυσης 18 εκατ. δολαρίων (μαζί με το κατάστημα στην Κομοτηνή) επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματίες των δύο χωρών συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση των γενικότερων σχέσεων των δύο κρατών.
Ο κ. Εκρέν έδωσε έμφαση στην άνοδο που σημειώνει τα τελευταία χρόνια ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δύο κρατών που το 2008 ανήλθε σε 3,5 δισ. δολάρια. Αναφερόμενος γενικότερα στο τουρκικό τραπεζικό σύστημα ο κ.Εκρέν επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τις τράπεζες να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα κ Αχμέτ Ογκούζ Τσελικόλ και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Τσαν Ακίν Τσαγκλάρ σε σύντομο χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ειδικότερα ο γενικός διευθυντής της τράπεζας έδωσε έμφαση στο γεγονός της σημαντικής διεθνούς παρουσίας της τράπεζας σε 17 χώρες του κόσμου με περισσότερα από 65 υποκαταστήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ziraat Bank "πηγαίνει όπου πηγαίνουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες".
Tα δύο καταστήματα της Ziraat Bank στην χώρα μας, σε Αθήνα και Κομοτηνή, έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους από το φθινόπωρο του 2008. Τα εγκαίνια του καταστήματος της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν αύριο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass