ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΘΕΒ

«Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στη Νέα Οικονομία»

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2009 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών, οι Εκδόσεις Κριτική, το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Οικογενειακές Επιχειρήσεις στην Νέα Οικονομία» του Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Georgia των ΗΠΑ, Αστερίου Γ. Κεφαλά την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ (Λεωφ. Καραμανλή και Βιομηχανίας, 1ος όροφος).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Kώστας Αγοραστός – καθηγητής - Βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Ρώμνιος, Πρόεδρος ΣΘΕΒ, Παντελής Υψηλάντης, Καθηγητής – Αντιπρόεδρος ΤΕΙ Λάρισας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.
 
Το βιβλίο
Για πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις η μεταβίβαση της διοίκησης και διαχείρισής τους στην επόμενη γενιά είναι ο απώτερος σκοπός και η μεγαλύτερη πρόκληση. Οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες θεωρούν αυτονόητο ότι τα παιδιά τους θα «συνεχίσουν τη δουλειά του πατέρα», κάτι που δεν είναι πάντα απλό. Η ομαλή μετάβαση είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και αρκετών χρόνων προετοιμασίας. Ο συγγραφέας παρουσιάζει τις βασικές αρχές διαχείρισης μιας οικογενειακής επιχείρησης που εξασφαλίζουν την επιτυχημένη λειτουργία και τη μακροβιότητά της.
 
Ο συγγραφέας
Ο Αστέριος Γ. Κεφαλάς είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ, όπου διδάσκει Συστήματα Πληροφορικής και Στρατηγική Διεθνών Επιχειρήσεων. Έχει διδάξει στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίτιμος καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, στο Πανεπιστήμιο της Lyon κ.ά. Συνεργάζεται, ως σύμβουλος και εκπαιδευτής, με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Το πρώτο του βιβλίο, Συστήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (1975), έχει κάνει πέντε επανεκδόσεις και έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά και τα Ιαπωνικά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass