Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ενισχύει το δίκτυό της στη Θεσσαλία η Expert

* Νέο κατάστημα και στη Νέα Μάκρη Αττικής εντός του 2009

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2009 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:28
Στην ενίσχυση της παρουσίας της στη Θεσσαλία επιδιώκει η βορειοελλαδική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Εικόνα Ήχος – Expert, η οποία ανοίγει και δεύτερο κατάστημα Expert στη Λάρισα. Το νέο κατάστημα, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων, στο εμπορικό κέντρο Cosmos, ανοίγει τις πύλες του στο καταναλωτικό κοινό το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εικόνα-Ήχος, Αντώνη Τσουρμπάρκα, με τη λειτουργία του δεύτερου καταστήματος στη Λάρισα και τη μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερο χώρο του καταστήματος στην Καρδίτσα, η παρουσία της Expert στη Θεσσαλία αριθμεί έξι καταστήματα.
Να σημειωθεί ότι το έτερο κατάστημα της Expert στη Λάρισα λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Βόλου, αναπτύσσεται σε δύο ορόφους και καλύπτει έκταση περίπου 800 τ.μ. Το νέο κατάστημα στο Cosmos, είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με συνολική επιφάνεια της τάξης περίπου των 2.000μ2. Το κατάστημα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, ισόγειο, όροφο και υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους. Στο ισόγειο θα βρίσκονται τα προϊόντα τεχνολογίας, εικόνας και ήχου, δηλαδή οι λεγόμενες και «μαύρες» συσκευές, ενώ στον όροφο θα παρουσιάζονται οι λευκές συσκευές, εντοιχιζόμενες και μεμονωμένες. Η επίσημη τελετή εγκαινίων έχει οριστεί για τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ την έναρξη λειτουργίας θα συνοδέψει το συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά».
ΔΙΚΤΥΟ
Η ενίσχυση της παρουσίας της εταιρίας στη Λάρισα ήταν εδώ και αρκετό καιρό στους στόχους της εταιρίας, καθώς είχε αποδειχθεί ότι το ένα κατάστημα επί της Ηρ.Πολυτεχνείου δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, στο σχεδιασμό της εταιρίας βρισκόταν και η μετεγκατάσταση του καταστήματος της Καρδίτσας, σε νέο μεγαλύτερο χώρο στη θεσσαλική πόλη, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του Μαρτίου. Με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, το δίκτυο της Expert αριθμεί έξι καταστήματα σε Λάρισα, Φάρσαλα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Εντός του 2009 αναμένεται να λειτουργήσει και ακόμη ένα κατάστημα του δικτύου Expert στη Νέα Μάκρη Αττικής, σε συνέχεια του επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2005 -και θα ολοκληρωθεί το 2010. Στόχος είναι τα καταστήματα του δικτύου Expert να φτάσουν στα 120.
ΜΕΓΕΘΗ
Ο κ.Τσουρμπάρκας ανέφερε στην «Ε» ότι ο κύκλος εργασιών ολοκληρώνεται στα περίπου 26 εκατ. ευρώ για το 2008, ενώ η κερδοφορία θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις. Υπενθυμίζεται ότι η Expert Προμηθευτική κατέχει μερίδιο 48,14% στην Εικόνα – Ήχος. Τα προϊόντα τεχνολογίας είναι αυτά που «οδηγούν» τις εξελίξεις, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική πορεία πωλήσεων και εντός του 2009, σε αντίθεση με τις λευκές και μαύρες συσκευές, όπου για τις μεν πρώτες παρατηρείται διατήρηση σταθερού ρυθμού μεγεθών στα επίπεδα του 2008, ενώ πτωτικά κινούνται –αν και όχι σε επίπεδα τιμών- οι μαύρες συσκευές, καθώς η κρίση οδηγεί τους κατασκευαστές στην παραγωγή υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντων.