ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

«Ψάρευαν» πελάτες τραπεζών

* Προσοχή στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου συστήνει η Ένωση τραπεζών

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2009 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:28
«Θύματα» ανάμεσα σε πελάτες τραπεζών προσπάθησε να... ψαρέψει τις τελευταίες μέρες με τη μέθοδο του phising σπείρα ηλεκτρονικών απατεώνων, καθώς με e-mail μαϊμού ζητούσε να ανανεώσουν τα στοιχεία του online λογαριασμού τους και να δώσουν τον αριθμό της κάρτας τους και το ΑΤΜ ΡΙΝ.
Τα αρμόδια τμήματα για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών «μπλόκαραν» εγκαίρως τις ιστοσελίδες στις οποίες παρέπεμπε τα υποψήφια θύματά της η σπείρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την πελατεία τους.
Τα κρούσματα απάτης είναι συνεχή το τελευταίο διάστημα και για τον λόγο αυτόν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών υπενθυμίζει ξανά και συνιστά προς όλους τους πελάτες της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής τα εξής:
- Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς. Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.
- Αγνοείστε "ύποπτα" e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κα) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε "άγνωστες" ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.
- Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας. Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το "λουκέτο" μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.
 - Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα.
- Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass