ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

«Επενδύουν» στην επιχειρηματικότητα

* Θα επισκεφτούν την ερχόμενη Πέμπτη το Γυναικείο Συν/σμό Αγ. Αντωνίου

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2009 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:30
Το «βηματισμό» τους προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου Γιάννουλης προσπάθησαν να συντονίσουν σαράντα γυναίκες οι οποίες συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην ταβέρνα «Δροσούλα», με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία μετείχαν οι κα Δέσποινα Αράπκουλε, η κα Χρυσούλα Γελαλή και η κα Λίνα Μίγκου-Σκουτή.Στη συνάντηση συμμετείχαν τόσο γυναίκες από τη Γιάννουλη όσο και από τις Εργατικές Κατοικίες «Μελίνα Μερκούρη» και από το Σύλλογο Γυναικών Φαλάνης.Στην πολύ γόνιμη ανταλλαγή εμπειριών συμμετείχαν όλες και όλοι, μεταξύ των οποίων ο Γεν. Γραμ. της «ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ» κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης και ο πανεπιστημιακός κ. Χρήστος Λάκης. Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα που ακούστηκαν επισημαίνονται: Τα βήματα για μια συλλογική επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνουν: 1. Γνωριμία των πιθανών ενδιαφερομένων, 2. Ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και αλληλοεκτίμησης των εμπλεκομένων, 3. Διαμόρφωση της ομάδας των συνεργαζομένων και προσδιορισμός στόχων, 4. Έρευνα της αγοράς προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, 5. Επιλογή του επιχειρηματικού στόχου, 6. Κατάστρωση του επιχειρηματικού σχεδίου (πρόβλεψη εσόδων, πιθανά έξοδα, αντικείμενο παραγωγής προϊόντων-υπηρεσιών), 7. Επισήμανση πιθανών χρηματοδοτήσεων και αρχικών στηρίξεων, 8. Κατάστρωση του καταστατικού του συλλογικού φορέα (Συνεταιρισμός, ΟΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ), 9. «Κτίσιμο» της ομάδας, κατανόηση των λεπτομερειών του εγχειρήματος, 10. «Αφαίρεση» των εμποδίων βελτίωσης της συνεργασίας.
Οι συγκεντρωθείσες ήταν ήδη γνωστές, διότι βρίσκονται στην ίδια περιοχή και έχουν ήδη συνεργαστεί σε κοινούς στόχους τόσο στον Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης όσο και στον Σύλλογο Γυναικών Φαλάνης. Επιλέχθηκε η «ζύμωση» των πιθανών ενδιαφερομένων με επισκέψεις σε ήδη λειτουργούσες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες γυναικών (πετυχημένες αλλά και αποτυχημένες) όπως ο πετυχημένος Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αγ. Αντωνίου (Βασιλικών) Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρουσιάζει ομοιότητες με την περιοχή της Γιάννουλης και με το πιθανό αντικείμενο απασχόλησης.
Θα μπορούσε να προεπιλεχθεί η δημιουργία δομής πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (τροφίμων ή τεχνημάτων), καθ’ όσον φαίνεται ότι παρουσιάζεται αυξητική τάση στην ζήτηση τέτοιων προϊόντων, όσο αυξάνεται η παγκοσμιοποίηση-ομογενοποίηση, ενώ θα επιδιωχθεί και η παραγωγή τους.
Την επόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου οι γυναίκες θα επισκεφθούν τον Γυναικείο Συν/σμό του Αγ.Αντωνίου προκειμένου να δουν και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνήθως παρόμοιοι συνεταιρισμοί.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass