ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 7η ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αποτελεσματικότητα με ειλικρίνεια και συνεργασία

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2009 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:30
Αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα των δράσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να επιτευχθούν οι κυβερνητικές επιδιώξεις στον αγροτικό τομέα παραγωγής εμφανίστηκε χθες ο υφυπουργός κ. Μιχ. Παπαδόπουλος εγκαινιάζοντας την 7η Γεωργική-Κτηνοτροφική-Περιβαλλοντική Εκθεση στη Λάρισα.Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπό τον Σωτ. Χατζηγάκη είναι συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και στοχεύει στην επικαιροποίηση του κυβερνητικού έργου στον αγροτικό τομέα». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι ο αγροτικός τομέας διέρχεται μια σοβαρή κρίση και ζήτησε από τους αγρότες συνεργασία και συνεννόηση για την επίλυση των προβλημάτων.Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι οι δράσεις του υπουργείου θα είναι πλέον στοχευμένες, φιλικές προς ο περιβάλλον και θα στοχεύουν στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι προσπάθειες, που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα θα είναι αποτελεσματικές. Νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δεσμεύτηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα είναι ειλικρινής και θα διακρίνεται από τη συνέπειά της στις κυβερνητικές εξαγγελίες.
Αναφορικά με την έκθεση εξήρε τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την άριστη διοργάνωση επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της συνάντησης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με τη μεταποίηση στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης θεώρησε τη γεωργοκτηνοτροφική έκθεση της Λάρισας συνέχεια των γεωργικών εκθέσεων, που σταμάτησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της ΤΕΔΚ Λάρισας να σταθούν δίπλα στον αγρότη ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν νοείται Ελλάδα χωρίς πρωτογενή τομέα παραγωγής».
Ο κ. Τζανακούλης αναφερόμενος στην έκθεση εμφανίστηκε ικανοποιημένος καθώς κατά κοινή ομολογία η φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες ενώ αποκάλυψε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει τον εκθεσιακό χώρο τις χρονιές που δεν διοργανώνεται γεωργοκτηνοτροφική έκθεση χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόθεση πάντως που κινείται στις κατευθυντήριες γραμμές του ίδιου για την ανάδειξη της Λάρισας σε κέντρο συνεδρίων και εκθέσεων έστω και όπως είπε «δεν φθάσαμε ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα στον τομέα των υποδομών...».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΕΤΠΟΛ Μάνθος Τζιαστούδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να στηρίξει την έκθεση με τις συνεχείς επεκτάσεις της και δεσμεύτηκε να λάβει υπόψη του κάθε άποψη και παρατήρηση για καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι η έκθεση αναπτύσσεται σε περίπου 10.000 τ.μ., καθώς έχουν εξαντληθεί οι εσωτερικοί χώροι και έχουν χρησιμοποιηθεί και εξωτερικοί. Στην έκθεση παρουσιάζονται γεωργικά μηχανήματα, κτηνοτροφικός εξοπλισμός, περιβαλλοντικά μηχανήματα, γεωργικά εφόδια, μηχανήματα άρδευσης και κηποτεχνίας, αγροτικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα, συστήματα επεξεργασίας νερού και θα συμμετέχουν υπηρεσίες και οργανισμοί.
Μετά την επίσημη τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχ. Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο και τους επίσημους επισκέφθηκε περίπτερα και αντάλλαξε απόψεις με εκθέτες και επισκέπτες ενώ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει φέτα και ελιές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και γιαούρτι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D του ΤΕΙ Λάρισας.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Στ. Ροντούλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας, ο αντινομάρχης Βασίλης Ντόκος, η έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ευρυμενών Δημ. Τσιτσές, ο διευθυντής της Περιφέρειας Κων. Μέγας, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας Σπ. Μπαρμπούτης, Κων. Σαμουρέλης, Χρ. Τερχούδης και Χρ. Κέλλας, οι πρόεδροι της ΕΑΣ Λάρισας Αθ. Κοκινούλης και ΓΕΩΤΕΕ Κων. Σκόρδας, οι πολιτευτές Μαίρη Καμηλαράκη και Αθ. Αγγέλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Βασ. Μπατζηλιώτης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ενώ τηλεγραφήματα έστειλαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Ζώης, οι βουλευτές Κων. Αγοραστός, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Β. Έξαρχος, Έκτ. Νασιώκας, Φ. Σαχινίδης, Ροδούλα Ζήση και Κ. Τσιάρας.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Νωρίς το απόγευμα, στο χώρο της έκθεσης διοργανώθηκε ημερίδα «Αμπέλι-Οινοποίηση στην περιοχή της Θεσσαλίας». Στην ημερίδα μίλησαν ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Λάρισας Δρ. Νικόλαος Βαμβακόπουλος με θέμα: «Βιοποικιλότητα», ο γεωπόνος κ. Κωνσταντίνος Κούσουλας με θέμα: «Αμπελοκαλλιέργεια», ο οινολόγος-Χημικός Δρ. Κωνσταντίνος Κακάβας από το Κέντρο Βιοχημικών Αναλύσεων και Μελετών-Σύμβουλοι Οινοποίησης με θέμα: «Μικροκλίμα και Οινοποίηση», ο γεωπόνος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας κ. Κλεάνθης Λέλλης με θέμα: «Οινική Νομοθεσία» και ο οινοποιός κ. Ευθύμιος Ξηρομερίτης με θέμα: «Οινοποίηση: Χθες-Σήμερα-Αύριο».
Στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας Γεωργικής-Κτηνοτροφικής-Περιβαλλοντικής Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο ημερίδες με θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της έκθεσης ως εξής:
Σήμερα (5 μ.μ.): Ημερίδα με θέμα: «Νέοι Αγρότες και Αγροπεριβαλλοντικά» κατά την οποία θα γίνουν εισηγήσεις για τις Βιολογικές καλλιέργειες- εκτροφές, τη Νιτρορύπανση - Κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής και το Αγροτικό περιβάλλον - Κοινωνική ευθύνη. Στην εκδήλωση-ημερίδα θα υπάρξουν αντιπροσωπείες από Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αργολίδα, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, Βόρεια Ελλάδα και βέβαια από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών της Θεσσαλίας, καθώς και νέοι αγρότες της Λάρισας, συντονιστής της ημερίδας θα είναι η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών.
Αύριο (6.00 μ.μ.): Ημερίδα με θέμα «Τρόφιμα: Από την Παραγωγή στην Κατανάλωση - Ο ρόλος των φορέων». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ παρουσιάσεις θα γίνουν από τον ρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών κ. Νικόλαο Ρώμνιο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριο Γκουντόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Τυρνάβου, Αγιάς κ. Αθανάσιο Κοκκινούλη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Τυροπαραγωγών Ελλάδος και πρόεδρο των Τυροκόμων Λάρισας κ. Απόστολο Ρίζο και τον Executive consultant Ινστιτούτου Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλο.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass