ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ

Βολές κατά ΑΤΕ για τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2009 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:32
 Κατά της Αγροτικής Τράπεζας βάλλει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών καταλογίζοντάς της το "κλεισιμο" της στρόφιγγας στα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ για τις επιχειρήσεις. Όπως ισχυρίζεται το ΒΕΑ, η Αγροτική Τράπεζα δε δέχεται από τις 3/3 αιτήσεις για δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ εάν οι αιτούντες δεν είναι πελάτες της. Η διοίκηση του ΒΕΑ σημειώνει εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα στα δάνεια με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ και επιδότηση επιτοκίου -με μία ξεκάθαρη κρατική παρέμβαση- οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να κινούνται στη διελκυστίνδα.
Το ΒΕΑ καταγγέλλει ότι "το πρόβλημα της λειτουργίας του προγράμματος δανείων ΤΕΜΠΜΕ είναι υπαρκτό, σοβαρό και άλυτο μέχρι σήμερα εξαιτίας των τραπεζών" και τονίζει την ανάγκη για ουσιαστική βελτίωση του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ ούτως ώστε να ενισχυθεί η προσβασιμότητα των επιχειρήσεων που έχουν πραγματική ανάγκη ενίσχυσης και να ενισχυθεί το ταμείο με πόρους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, για να υπάρχει δυνατότητα επιπλέον εγγυοδοσίας τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ.
Επίσης, ζητά να εξαναγκαστούν οι τράπεζες να διαθέτουν δάνεια για κεφάλαια κίνησης στις ΜΜΕ μέσω προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ, εφόσον κάνουν χρήση του πακέτου στήριξης ρευστότητας των 28 δισ. ευρώ και κατ’ αναλογίαν του μεριδίου τους στην τραπεζική αγορά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕbank
Περίεργη, εάν όχι σκόπιμη πρέπει να θεωρήσει κανείς την επιλεκτική πίεση που ασκείται προς την ΑΤΕbank, για τη χορήγηση των συγκεκριμένων δανείων σχολίασε η ΑΤΕ για να επισημάνει σε ανακοίνωσή της « Μέχρι σήμερα η ΑΤΕ έχει εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων στο Τραπεζικό σύστημα. Έχει υποδεχθεί αιτήσεις δανείων από 11.700 επιχειρήσεις, ύψους 1,2 δισ ευρώ και έχει ήδη εγκρίνει 6.700 δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση 5.000 αιτημάτων που έχουν ήδη υποβληθεί, και ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση, κατά προτεραιότητα, των υφιστάμενων πελατών της, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αιτήματα από πελάτες άλλων Τραπεζών θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση της διεκπαιρέωσης των υφιστάμενων αιτημάτων. Κάθε άλλη απόφαση θα ήταν σε βάρος των πελατών της τράπεζας.
Η ΑΤΕbank, με μηδενική συμμετοχή στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων πριν λίγα χρόνια, και με αφετηρία ένα μερίδιο αγοράς 3,5% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα, υπερβάλλει εαυτόν διαμορφώνοντας μερίδιο 23% στις εγκρίσεις ΤΕΜΠΜΕ. Εάν οι τράπεζες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ είχαν ανταποκριθεί, ως όφειλαν, αναλογικά κατά το ήμισυ σε σχέση με την ΑΤΕbank, είναι βέβαιο ότι θα είχαν επιτευχθεί άμεσα οι στόχοι του προγράμματος».   
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass