ΣΤΑ 103 ΕΚΑΤ. ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΕΡΙΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2008

Ανοδικά πωλήσεις και κερδοφορία για την ΕΠΑ Θεσσαλίας

* Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του δικτύου σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2009 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:32
Ανοδικά κινήθηκαν και το 2008 τα μεγέθη της ΕΠΑ Θεσσαλίας, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα τέλη του περασμένου έτους στα 53,02 εκατ. ευρώ, από 40,1 εκατ. ευρώ το 2007, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 32,22%. Η προ φόρων κερδοφορία της εταιρίας ανήλθε σε περίπου 7,76 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7,38% σε σχέση με το 2007. Παράλληλα, η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώθηκε στη λήξη της χρήσης στα 84,7 εκατ. ευρώ. Όσο για το «καυτό» θέμα των τιμών του φυσικού αερίου, η διοίκηση της εταιρίας προσπαθεί να κατευνάσει τους καταναλωτές της Θεσσαλίας, διαφημίζοντας την υποχώρηση των τιμών χρέωσης του καυσίμου κατά περίπου 24% από τον Ιανουάριο στο Μάρτιο –μείωση, ωστόσο, ανώφελη, μιας και οι καταναλώσεις του Μαρτίου δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του Ιανουαρίου ή ακόμη και του Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών αντιστοιχεί σε κατανάλωση της τάξης των 103 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Θεσσαλία, κατανάλωση αυξημένη κατά περίπου 26% σε σχέση με το 2007. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΑ Θεσσαλίας έχει θέσει από το περασμένο έτος σε εφαρμογή επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου της στη Θεσσαλία που αναμένεται να φτάσει στα 40 εκατ. ευρώ μέχρι το 2012. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης της εταιρίας, Λεωνίδα Μπακούρα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επέκταση του δικτύου σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου θα αναπτυχθούν από 35 χλμ δικτύου σε κάθε μία από τις δύο πόλεις στο σύνολο του 2009, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση-τροφοδοσία όλων των δημοσίων κτιρίων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.
ΤΙΜΕΣ
Τώρα αρχίζουν να φτάνουν στους καταναλωτές του φυσικού αερίου οι δραστικές μειώσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου από τον περασμένο Αύγουστο (και μέχρι πρόσφατα), εξέλιξη που αποτυπώνεται στα τιμολόγια του Μαρτίου της ΕΠΑ Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τιμών στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.epathessalia.gr), η τιμή χρέωσης (με ΦΠΑ 9%) του καυσίμου ήταν τον Ιανουάριο 2009 στα 0,0626 ευρώ/kWh (ή 0,70 ευρώ/Nm3), υποχώρησε τον Φεβρουάριο στα 0,0535 ευρώ/kWh (ή 0,62 ευρώ/Nm3) και υποχώρησε ακόμη περισσότερο τον Μάρτιο, στα 0,0477 ευρώ/kWh (ή 0,54 ευρώ/Nm3) –δηλαδή μείωση κατά περίπου 14% από Ιανουάριο σε Φεβρουάριο και κατά επιπλέον 10,8% από τον Φεβρουάριο για τον τρέχοντα μήνα. Ωστόσο, οι καταναλώσεις του Μαρτίου δεν έχουν καμία σχέση με τις καταναλώσεις των προηγούμενων μηνών.
Εκτός από τη διεθνή συγκυρία, υποτίθεται ότι σε κεντρικό επίπεδο έγινε συμφωνία για τις τιμές με τις οποίες προμηθεύεται η ΕΠΑ από τη ΔΕΠΑ, ώστε να γίνει από τον Μάρτιο έκπτωση της τάξης του 10%, η οποία περάστηκε στην τελική χρέωση, ενώ σε χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρία δεν παραλείπει να αναφέρει ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα (δηλαδή διεθνείς τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου) οι τελικές τιμές που φτάνουν στους καταναλωτές της Θεσσαλίας θα επανέλθει στα ανταγωνιστικά (χαμηλότερα της χρέωσης του πετρελαίου ανά λίτρο) επίπεδα των προηγούμενων ετών λίγο μετά την έναρξη της επόμενης χειμερινής σεζόν.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass