ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, Ν.ΡΩΜΝΙΟΣ

Ενίσχυση δημοσίων και απεμπλοκή ιδιωτικών επενδύσεων ζητά ο ΣΘΕΒ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2009 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:32
Ενίσχυση των δημοσίων δαπανών, με όποιον τρόπο είναι εφικτό χωρίς δημοσιονομικό κόστος, απεμπλοκή των προγραμμάτων ΣΔΙΤ και ΕΣΠΑ, καθώς και των ιδιωτικών επενδυτικών προτάσεων από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Νίκος Ρώμνιος. Στις επαφές που είχε με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, των Υπουργείων Οικονομίας-Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο κ.Ρώμνιος επανέλαβε το αίτημα για αύξηση των ορίων προϋπολογισμού επενδυτικών σχεδίων για τις κατά τόπους περιφέρειες.
 Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Σπύρο Ευσταθόπουλο, και στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Γ. Αναστασόπουλο καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Ανάπτυξης κ. Κ. Μουσουρούλη.
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν η ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων που μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς δημοσιονομικό κόστος, με την απεμπλοκή των ΣΔΙΤ και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ από τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, ελέγχου και εκταμίευσης των επιχορηγήσεων που υπάγονται στον επενδυτικό Νόμο και η αύξηση του ορίου προϋπολογισμού επενδυτικών σχεδίων που κατατίθενται στις κατά τόπους περιφέρειες, οι τιμές του φυσικού αερίου για τη Θεσσαλία, το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, η περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας συμμετοχής σε δημόσιες προμήθειες, η ενθάρρυνση δράσεων πράσινης οικονομίας και η αναζήτηση εφαρμογής νέων κινήτρων, οικονομικής φύσεως, οι αυξήσεις στις τιμές των οικοπέδων ΒΙΠΕ Καρδίτσας και Λάρισας.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Στο μεταξύ, στη 14η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009, στην Αθήνα, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Νίκος Ρώμνιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για θέματα που σχετίζονται με την πολιτική της εξωστρέφειας και των εξαγωγικών επιδόσεων της οικονομίας. Το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών αποτελεί το κεντρικό forum για συζήτηση των στρατηγικών προώθησης των εξαγωγών, για την καταγραφή και αξιολόγηση προβλημάτων που αφορούν τις εξαγωγές, αλλά και αποτελεσματικό μηχανισμό για την άμεση εξεύρεση και προώθηση λύσεων στα ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγές.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Μπούγα θα πραγματοποιηθεί η φετινή ανοικτή απογευματινή συνεδρίαση της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009, από τις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Divani Palace. Στη συνεδρίαση θα μετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ευρύτερων εργασιών της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου, (Λ. Καραμανλή και Βιομηχανίας) με προσκεκλημένο ομιλητή τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass