ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας 55.556 επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2009 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:34
 Ελέγχους σε 55.556 επιχειρήσεις που εντοπίσθηκαν να μην έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ θα κάνουν τα ελεγκτικά κέντρα και οι ΔΥΟ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις των περιοδικών δηλώσεων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψαν τα εξής στοιχεία:
* Σε σύνολο 60.363 επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας Κ.Β.Σ., εντοπίστηκαν 4.381 περιπτώσεις ενεργών επιχειρήσεων, οι οποίες ενώ έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση χρήσης 2007, δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικά όλες τις περιοδικές δηλώσεις 9ου - 12ου μήνα 2008.
* Σε σύνολο 77.287 επιχειρήσεων, που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας Κ.Β.Σ., εντοπίστηκαν 4.885 περιπτώσεις ενεργών επιχειρήσεων που, ενώ έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση χρήσης 2007, δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικά περιοδική δήλωση 1ου μήνα 2009.
* Σε σύνολο 754.168 επιχειρήσεων, που τηρούν βιβλία Α' και Β' κατηγορίας Κ.Β.Σ., εντοπίστηκαν 46.290 περιπτώσεις ενεργών επιχειρήσεων, οι οποίες ενώ έχουν υποβάλει εκκαθαριστική δήλωση χρήσης 2007, δεν έχουν υποβάλει μηχανογραφικά περιοδική δήλωση 4ου τριμήνου 2008.
 Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τα αποτελέσματα των παραπάνω διασταυρώσεων απεστάλησαν στα αρμόδια ελεγκτικά κέντρα (ΔΕΚ, ΠΕΚ) και στις κατά τόπους ΔΟΥ για τον έλεγχό τους και ακολούθως την είσπραξη του μη αποδοθέντος φόρου και την επιβολή των προβλεπομένων προστίμων και προσαυξήσεων. Ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι "Οι διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων αποτελούν ένα ισχυρό όπλο κατά της φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά και τους επόμενους μήνες, προκειμένου να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο τομέα".
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΦΠΑ - ΕΤΑΚ
Στο μεταξύ μιλώντας στην πρωινή χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ ο κ. Παπαθανασίου ότι για το 2009 δεν προβλέπεται αύξηση σε ΦΠΑ, ΕΤΑΚ και ειδικό φόρο κατανάλωσης. Παράλληλα διευκρίνισε ότι με δόσεις θα γίνει η καταβολή της έκτακτης εισφοράς για όσους δήλωσαν εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ. 
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι δεν φορολόγησε τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η φορολόγηση των επιχειρήσεων θα ήταν δυναμίτης για την απασχόληση και πως η φορολόγηση των κερδών των τραπεζών θα σήμαινε λιγότερη ρευστότητα στην αγορά. Επίσης υπογράμμισε πως αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού είσπραξης εσόδων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass