ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ «ENERGY TECH», ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θετικά μηνύματα για το «επιχειρείν» σε ΑΠΕ και Πράσινη Δόμηση

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2009 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:34
 Με θετικά μηνύματα για τις επενδυτικές προοπτικές στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Πράσινης Δόμησης, ως αντίδοτο στη διεθνή οικονομική κρίση ολοκληρώθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι εργασίες της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Ψύξης, Θέρμανσης, Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Energy Tech της Helexpo.
Κύριο συμπέρασμα του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τεχνολογίας Εξελίξεων και στρατηγικών με θέμα «Ενέργεια - Περιβάλλον - Δόμηση», που διοργάνωσαν από κοινού η Helexpo, η εταιρία επικοινωνίας ProfilGroup και το περιοδικό Econ3, στο πλαίσιο της έκθεσης, ήταν το έντονο ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρήσεων και των μηχανικών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και της «Πράσινης Δόμησης», καθώς επίσης η ολοένα αυξανόμενη συνειδητοποίηση από το απλό κοινό της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος, και στον τομέα της δόμησης, χωρίς ωστόσο ακόμη η σχετική ενημέρωση των πολιτών, όπως επισημάνθηκε από πλευράς των περιβαλλοντικών οργανώσεων, να έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Εξελίξεων και Στρατηγικών με θέμα «Ενέργεια - Περιβάλλον - Δόμηση», παρακολούθησαν, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συνολικά 922 άτομα, γεγονός που αποτυπώνει την ανάδειξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Πράσινης Επιχειρηματικότητας σε πεδία ανάπτυξης της αγοράς κόντρα στην κρίση. Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα επικεντρώνεται, επίσης, εξάλλου και το «Σπίτι Νέων Ενεργειακών Τεχνολογιών», στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, του οποίου τη δημιουργία προανήγγειλε κατά την εκδήλωση εγκαινίων της 2ης Energy Tech ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ιωάννης Μπούγας. Πρόκειται για μια νέα δράση, η οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο προσεχές διάστημα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και στην υλοποίηση της οποίας συμμετέχει και η Helexpo.
Την 2η Energy Tech επισκέφθηκαν συνολικά 11.462 επισκέπτες, προερχόμενοι από την Ελλάδα και άλλες 20 χώρες και συγκεκριμένα από Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ζαϊρ, Ισραήλ, Ιταλία, Κατάρ, Καναδά, Κόσοβο, Κύπρο, Μαδαγασκάρη, Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Πορτογαλία και Σερβία.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Α.Ε., Θέμης Καρτσιώτης, έκανε τις απονομές των Βραβείων και των Επαίνων Καλύτερης Συμμετοχής καθώς και των Ειδικών Βραβείων Διοργανωτή στις εταιρίες που ξεχώρισαν για τη συμμετοχή τους στη 2η Διεθνή Έκθεση Ψύξης, Θέρμανσης, Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Energy Tech.
Τα Βραβεία Καλύτερων Συμμετοχών της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Ψύξης, Θέρμανσης, Συμβατικών και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Energy Tech απονεμήθηκαν στις εταιρίες NRgaz Τεχνική, Ιντερπλαστ Α.Ε., Τοτγκαζ Α.Ε., Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ, Αλουμύλ Α.Ε., Fronius Solar Electronics και Union Clima A.E., οι έπαινοι στις εταιρίες Karina ΑΒΕΕ και Pipeline Ελλάς Α.Ε. και τα ειδικά Βραβεία Διοργανωτή στις εταιρίες Αφοί Τσουλφίδη, Νεργίζης Α.Ε., Aries A.E., Clima Control AE, Φασόης Γρ. ΑΒΕΕ – Faso-Plast, Δριβαπλαστ ΑΒΕΕ, Βαρβέρης Α.- Σιούτας Χ. ΟΕ - Sivar.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass