ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ PASTA KIDS

Με νέα προϊόντα η Melissa-Κίκιζας

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2009 21:39 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:34
Τις νέες προτάσεις σε προϊόντα ζυμαρικών έχει λανσάρει εδώ και λίγο καιρό στην αγορά η Melissa-Κίκιζας. Πρόκειται για τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τη νέα σειρά ζυμαρικών βιολογικής γεωργίας Bio Primo Gusto, καθώς και τη σειρά ζυμαρικών για παιδιά, Pasta Kids, σε σχήματα με γράμματα, αριθμούς, ζωάκια, σπορ και ράλι. Ειδικά για τη σειρά ζυμαρικών Bio Primo Gusto, αυτά πιστοποιούνται από τον οργανισμό έλεγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων με κωδικό πιστοποίησης Β-266668.
Η εταιρία Melissa-Κίκιζας ιδρύθηκε το 1947 από τον Αλέξανδρο Κίκιζα. Η εταιρία ανήκει στην οικογένεια Κίκιζα εδώ και τρεις γενιές και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων της χώρας. Βασικό κορμό της δραστηριότητος της εταιρίας αποτελεί η παραγωγή σιμιγδαλιού και ζυμαρικών. Η εταιρία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα καθετοποιημένα συγκροτήματα παραγωγής ζυμαρικών της χώρας αλλά και της Ευρώπης, εγκατεστημένο στη σιτοπαραγωγό περιοχή της Λάρισας, αλέθοντας ετησίως πάνω από 65.000 τόνους σκληρού σίτου και παράγοντας περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, ποσότητα που αντιστοιχεί στα δύο τρίτα περίπου του συνόλου της ελληνικής αγοράς ζυμαρικών.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σήμερα, η εταιρία διαθέτει ένα από τα πληρέστερα δίκτυα πωλήσεων τροφίμων στην Ελλάδα, μέσω του οποίου διακινεί τα προϊόντα της. Οι βασικές μάρκες με τις οποίες είναι γνωστά τα ζυμαρικά της Melissa-Κίκιζας στην ελληνική αγορά είναι η δημοφιλής μάρκα Melissa, με τις νέες σειρές ολικής αλέσεως και παιδικών ζυμαρικών, η παραδοσιακή μάρκα «Στέλλα», η premium σειρά Primo Gusto, με ειδικά ζυμαρικά, τοματικά προϊόντα και έτοιμες σάλτσες, τα βιοτεχνικά ζυμαρικά «Βλάχα», η παλαιά θεσσαλική μάρκα Deveta και η Νο1 μάρκα της Θεσσαλονίκης ΑΒΕΖ. Γνωστά επίσης προϊόντα της εταιρίας είναι το Σιμιγδάλι Melissa για οικιακή παραγωγή γλυκών, τα γλυκά «Καζινό» και οι μουστάρδες, μαγιονέζες και κέτσαπ Brava. Mεγάλες εταιρίες τροφίμων του εξωτερικού έχουν εμπιστευτεί την «Κίκιζας» για την αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων τους αποκλειστικά για την Ελλάδα, όπως τα γνωστά κονσερβοποιημένα φρούτα της Del Monte και οι γερμανικοί καφέδες Tchibo και Davidoff. Σημαντική είναι η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας αφού εξάγεται το 20% της συνολικής παραγωγής της σε πάνω από 25 χώρες. Ιδιαίτερα οργανωμένο είναι και το τμήμα πωλήσεων Food Service της επιχείρησης το οποίο καλύπτει την τροφοδοσία ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων μονάδων μαζικής εστίασης.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Βασική δέσμευση της εταιρίας Melissa-Κίκιζας αποτελεί η παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας. Για το λόγο αυτό η εταιρία διαθέτει μια ομάδα ειδικά καταρτισμένων επιστημόνων χημικών, γεωπόνων, ειδικών επιστήμης των τροφίμων κ.ά. ενώ χρησιμοποιεί και αναπτύσσει εξοπλισμό και συστήματα παρακολούθησης όλων των διαδικασιών και σταδίων παραγωγής ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της. Η αυστηρή επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, αλλά και οι συνεχείς έλεγχοι των προϊόντων σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα που χρόνια τώρα εμπιστεύονται οι καταναλωτές της εταιρίας. Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά εργαστήρια των εγκαταστάσεών με τη χρήση σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού. Στόχος είναι η διαρκής βελτίωση. Για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει εγκαταστήσει από το 1994 πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Παρακολουθώντας διαρκώς τις διεθνείς εξελίξεις, η εταιρία έχει αναβαθμίσει το σύστημά της ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πιο επίκαιρων Διεθνών προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000 και ΕΛΟΤ EN ISO 22000:2005. Παράλληλα οργανώνονται ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με Επιστημονικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την ανάπτυξη νέων μεθόδων ελέγχου και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών της εταιρίας. Ο μύλος και το Εργοστάσιο Ζυμαρικών της Melissa-Κίκιζας έχουν πιστοποιηθεί με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9000 από το 1993 ενώ το 2006, η εταιρία πιστοποιήθηκε από τον ΕΛΟΤ σύμφωνα με το νέο Διεθνές Πρότυπο για την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΛΟΤ EN ISO 22000:20.
ΕΥΘΥΝΗ
Η Melissa-Κίκιζας επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια μία έντονη δράση κοινωνικών αλλά και περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών. Πιστή στη δέσμευσή της απέναντι στους καταναλωτές, τους εργαζομένους της αλλά και την κοινωνία, η εταιρία επενδύει και εφαρμόζει πολιτικές και πρακτικές για την ασφάλεια των εργαζομένων, την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας των προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την κοινωνική ευαισθητοποίηση του ευρύτερου συνόλου. Σε ό,τι αφορά στη δέσμευσή της προς το περιβάλλον, η εταιρία αξιοποιεί φιλικές προς το περιβάλλον, πηγές ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο ενώ οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν νερό από αδειοδοτημένη γεώτρηση ώστε να διασφαλίζεται η ορθολογική χρήση του και να αποφεύγονται οι σπατάλες. Η ανακύκλωση αποτελεί μία ακόμα πρακτική περιβαλλοντική συνείδησης και εκφράζεται μέσα από τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για την παρασκευή όλων των συσκευασιών. Παράλληλα, η εταιρία χρησιμοποιεί για την καθημερινή της λειτουργία παρά μόνο ανακυκλώσιμη γραφική ύλη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής δεν δημιουργεί απόβλητα παρά μόνο ξερά ζυμάρια τα οποία και διατίθενται ως τροφή για ζώα. Η εταιρία έχει επίσης, υιοθετήσει κανόνες και συστήματα ασφαλείας για την καλή λειτουργία και την προστασία των εργαζομένων της από ατυχήματα, όπως είναι η χρήση ειδικού εξοπλισμού και ένδυσης (προστατευτικά γυαλιά, μονωτικά παπούτσια, κράνη κ.ά.).
ΔΡΑΣΕΙΣ
Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας εκφράζεται μέσα από τη χορηγία πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών εκδηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία στηρίζει πάνω από 300 κοινωφελείς οργανισμούς, όπως ιδρύματα για παιδιά, οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.ά. ετησίως μεταξύ των οποίων είναι οι φίλοι του παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα παιδικά χωριά SOS, το Εργαστήρι Θεόφιλος, το Ίδρυμα για το παιδί Παμμακάριστος, ο Ερυθρός Σταυρός, η Επιστροφή και Παιδικές κατασκηνώσεις. Αξιοσημείωτη είναι η στήριξη της εταιρίας ως βασικός χορηγός της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας. Παράλληλα, εκπονεί πλήθος ενεργειών και εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας ενώ χορηγεί και τις αθλητικές ομάδες handball Λουτρακίου και basket γυναικών Λάρισας. Τέλος, η εταιρία πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα αναφορικά με τη διαδικασία παραγωγής, τη λειτουργία του εργοστασίου, κ.ά. σε φοιτητές μέσης, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών και πελατών της, η Melissa-Κίκιζας έχει θέσει σε λειτουργία την ειδική γραμμή εξυπηρέτησης 800 11 300 600 ώστε να δίνονται πληροφορίες για τα προϊόντα, συνταγές, ή να επιλύονται θέματα με το πιο άμεσο δυνατά τρόπο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass