ΥΠΕΡ-ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ, ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ERIC KLEIJEN

Εντός τριετίας η AXA Ασφαλιστική στον κλάδο αυτοκινήτων

* Βραβεύτηκαν στελέχη της εταιρίας στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα

Δημοσίευση: 07 Απρ 2009 3:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:45
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη των μεγεθών της AXA Ασφαλιστικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο –δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας- εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Eric Kleijen. Ο ίδιος ανέφερε πως την επόμενη τριετία η εταιρεία θα προχωρήσει με σταθερά και αργά βήματα στην προσέγγιση της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς αναφορικά με τον κλάδο του αυτοκινήτου, ενώ είπε πως από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί το κατάλληλο momentum, η εταιρία θα «μπει» δυναμικά στον εν λόγω κλάδο.Σύμφωνα με τον κ.Kleijen, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για το 2008 διαμορφώθηκε στα 227 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6,3% σε σχέση με το 2007 –ο ίδιος εμφανίζεται ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας στο τέλος του περασμένου έτους. Η εταιρία είχε δρομολογήσει το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά σειράς προϊόντων unit linked για τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, εκτιμήθηκε πως θα ήταν προτιμότερη μια χρονική αναβολή –τελικώς ορισμένα από τα προϊόντα παρουσιάστηκαν πριν από μερικές ημέρες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Ασφαλιστικής αναφέρθηκε στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά επισημαίνοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλη συγκέντρωση και ταυτόχρονα πολύ μεγάλος αριθμός εταιριών που δραστηριοποιούνται –ιδίως στον κλάδο του αυτοκινήτου. Η δική του εκτίμηση είναι πως στην ελληνική αγορά δεν χρειάζονται περισσότερες από 20-30 εταιρίες συνολικά. Ειδικά για τον κλάδο του αυτοκινήτου –και σε σχέση με την αναπροσαρμογή των ορίων κατώτατων αποζημιώσεων στις περιπτώσεις ατυχημάτων σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ε.Ε.- ο κ.Kleijen επεσήμανε ότι έχουν γίνει βήματα από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) προς τη σωστή κατεύθυνση για εξυγίανση της αγοράς, ωστόσο απαιτείται να γίνουν πολλά περισσότερα, ώστε το πλαίσιο λειτουργίας να έχει κάποια «λογική». Ο ίδιος εκτίμησε πως προκειμένου να επιτευχθεί μια υγιής ασφαλιστική αγορά στον κλάδο του αυτοκινήτου θα χρειαστούν αυξήσεις των ασφαλίστρων της τάξης του 25%-35%, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που υπάρχει –και αυτό αφορά ιδιαίτερα στις εταιρίες που διατηρούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα ασφάλιστρά τους. Ανέφερε ακόμη ότι μέσα στην επόμενη τριετία η εταιρία θα προχωρήσει με προσεκτικά βήματα, ενώ με το πέρας αυτού του διαστήματος, εκτιμάται ότι θα έχουν δημιουργηθεί οι συγκυρίες για τη δυναμική είσοδο στον κλάδο και των αυτοκινήτων. Προς το παρόν, το βάρος δίνεται στον κλάδο υγείας-ζωής, μέσω και των προϊόντων της Alpha Bank. Να σημειωθεί ότι η AXA Ασφαλιστική κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως στον κλάδο ασφαλειών αυτοκινήτων.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΑΧΑ έχει στην Κεντρική Ελλάδα σημαντική παρουσία και ένα δυναμικό δίκτυο συνεργατών υπό την περιφερειακή του κ. Μωυσή Μανουάχ. Το δίκτυο αυτό συνεχώς επεκτείνεται τόσο στις υπάρχουσες όσο και σε νέες περιοχές εκμεταλευόμενο τη δυναμική παρουσία της ΑΧΑ Ασφαλιστικής στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια. Επιπρόσθετα η ΑΧΑ διατηρεί αρκετά σημεία πωλήσεων στην Κεντρική Ελλάδα και γραφείο διοικητικών υπηρεσιών στη Λάρισα. Η πρόθεση της εταιρίας είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητές της ακόμα περισσότερο και να δημιουργήσει νέες συνεργασίες στην περιοχή. Η προσέγγιση αυτή είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της ΑΧΑ και την πελατοκεντρική της πρακτική που στοχεύει στο να είναι η προτιμώμενη εταιρία στην Ελλάδα.
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Η ΑΧΑ Ασφαλιστική σχεδίασε και προωθεί από τις 24 Μαρτίου 2009 δύο νέες «οικογένειες» προγραμμάτων Ζωής. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:
Σπουδές για Όλους / Επένδυση: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποταμιεύσουν χρήματα σε μακροχρόνια βάση με όσο το δυνατόν καλύτερες αποδόσεις για να εξασφαλίσουν έτσι τις σπουδές ή την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους.
Σύνταξη για Όλους / Επένδυση: Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μία μακροχρόνια αποταμίευση / επένδυση, η οποία στη λήξη της θα αποφέρει ένα υψηλό κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να καταβληθεί είτε ως εφάπαξ ποσό είτε να μετατραπεί σε Ισόβια Σύνταξη.
Τα παραπάνω προγράμματα είναι τύπου Unit Linked και συνδυάζουν ασφαλιστικές καλύψεις με επένδυση σε Αμοιβαία Κεφάλαια της Alpha Α.Ε.Δ.Α.Κ. καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος επενδυτικών προφίλ. Επιπλέον, παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής καλύψεων προστασίας στον Ασφαλισμένο ή στην οικογένειά του σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ανικανότητας για εργασία.
ΘΕΣΣΑΛΟΙ
Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο συνέδριο της AXA Ασφαλιστικής, στη Λάρισα. Τα βραβευθέντα στελέχη και συνεργάτες της AXA Ασφαλιστικής από τη Θεσσαλία είναι: Μωυσής Μανουάχ, περιφερειακός διευθυντής (3ος στην περιφέρεια σε ύψος χαρτοφυλακίου Α/Κ, υψηλή διατηρισιμότητα και ασημένια βράβευση παραγωγής στον Κλάδο Ζωής), Νικόλαος Μπλαντέμης, διευθυντής γραφείου (3ος δ/ντής σε πωλήσεις Τραπεζικών Προϊόντων Alpha Bank, υψηλή διατηρισιμότητα και ασημένια βράβευση στον Κλάδο Ζωής), Κωνσταντινιά Καψιώχα, βοηθός συντονιστή (υψηλή διατηρισιμότητα και ασημένια βράβευση παραγωγής στον Κλάδο Ζωής), Απόστολος Φιλίππου, βοηθός συντονιστή (2ος σε πωλήσεις Τραπεζικών Προϊόντων Alpha Bank, 3η ομάδα σε ύψος χαρτοφυλακίου Α/Κ, υψηλή διατηρισιμότητα και Χρυσή βράβευση παραγωγής στον Κλάδο Ζωής), Ηρακλής Γκάνιος (αδαμάντινη βράβευση παραγωγής και υψηλή διατηρισιμότητα στον Κλάδο Ζωής), Δημήτριος Παπαδόπουλος (αδαμάντινη βράβευση παραγωγής και υψηλή Διατηρισιμότητα στον Κλάδο Ζωής), Γεώργιος Βαΐτης (χρυσή βράβευση παραγωγής και υψηλή διατηρισιμότητα στον Κλάδο Ζωής), Νικόλαος Βέης (2η θέση σε πωλήσεις Τραπεζικών Προϊόντων Alpha Bank και υψηλή Διατηρισιμότητα στον Κλάδο Ζωής), Ανδρέας Τσιβούλης (ασημένια βράβευση παραγωγής και υψηλή διατηρισιμότητα στον Κλάδο Ζωής), Ελένη Καψιώχα (ασημένια βράβευση παραγωγής και υψηλή διατηρισιμότητα στον Κλάδο Ζωής), Αικατερίνη Όντου (υψηλή διατηρισιμότητα στον Κλάδο Ζωής) και Βάια Νταλίπη (ασημένια βράβευση παραγωγής στον Κλάδο Ζωής).
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass