ΠΕΡΙΠΟΥ 160 ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ

Εκτός ελέγχου η ακρίβεια

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2009 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
Έπειτα από μία και πλέον 10ετία εξαγγελιών το παρατηρητήριο τιμών παίρνει όπως όλα δείχνουν σάρκα και οστά.
Παρά τη μεγάλη πτώση του πληθωρισμού, η ακρίβεια στην ελληνική αγορά δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την εφαρμογή του από τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η δικτυακή πυλη του διευρυμένου παρατηρητηρίου τιμών, στόχος του οποίου είναι σε καθημερινή βάση να ενημερώνει ηλεκτρονικά τους καταναλωτές για τις τιμές εκατοντάδων προϊόντων και υπηρεσιών.
Με το Παρατηρητήριο θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση οι καταναλωτές για τις τιμές εκατοντάδων προϊόντων και υπηρεσιών. Όσοι δεν διαθέτουν Internet, θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου σε ειδικό τετραψήφιο αριθμό του υπουργείου Ανάπτυξης.
Στο Παρατηρητήριο θα αναφέρονται σε πρώτη φάση οι τιμές 160 προϊόντων σούπερ μάρκετ.
Για κάθε προϊόν θα αναφέρεται η ονομασία του και τα χαρακτηριστικά του, χωρίς όμως το όνομα της εταιρείας που το παράγει, το σημείο πώλησης, τιμή, αλλά και χρονολογική σειρά τιμών, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι τιμοληψίες θα γίνονται από σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές (περίπου από 2.000 σημεία πώλησης πανελλαδικώς) και η εισαγωγή των τιμών θα γίνεται από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου μέσω φορητών συσκευών, ηλεκτρονικού υπολογιστή ή φωνητικής πύλης.
Ανάλογα θα είναι και τα στοιχεία στον τομέα των υπηρεσιών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνονται οι τιμοληψίες σε επιχειρήσεις πάρκινγκ, κομμωτήρια, συνεργεία αυτοκινήτων, καθαριστήρια και καταστήματα καφεστίασης.
Στο νέο Παρατηρητήριο θα ενσωματωθούν και τα Παρατηρητήρια τιμών καύσιμων, διδάκτρων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φαρμάκων, που ήδη λειτουργούν.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass