ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΟΜΜΕΧ, ΣΘΕΒ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκδήλωση για Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών

* Παρουσία και του προέδρου του ΕΟΜΜΕΧ, Γιώργου Αλ. Σουφλιά

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2009 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας νέων και γυναικών – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» διοργανώνουν στη Λάρισα ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.), το Επιμελητήριο Λάρισας, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Η εκδήλωση, που είναι ανοιχτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009, στις 7.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Divani Palace» στη Λάρισα.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Γιώργος Αλ. Σουφλιάς και ο διευθυντής Επιχειρηματικότητας του Οργανισμού, Γιώργος Μπόλας.
Οι δράσεις της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 2007 – 2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) αποσκοπούν στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα Νέων) και από γυναίκες (Επιχειρηματικότητα Γυναικών), σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Ειδικότερος στόχος του προγράμματος είναι η στροφή της αναπτυσσόμενης στη χώρα επιχειρηματικότητας από επιχειρηματικότητα ανάγκης σε επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνονται σε νέους 18-39 ετών και γυναίκες 18 έως 55 που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος. Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος.
Οι σημαντικότερες δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι Πάγια (Εξοπλισμός , ειδικές εγκαταστάσεις κ.ά.), Κτιριακά - Διαμόρφωση Χώρων, Προβολή-Προώθηση, Άλλες Δαπάνες, Υπηρεσίες Συμβούλων. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.
Στα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των προτάσεων περιλαμβάνονται η μορφή του επιχειρηματικού σχεδίου (π.χ. Θέσεις εργασίας, ύπαρξη συγκεκριμένης έδρας, προβλεπόμενη κερδοφορία), οι ικανότητες του επιχειρηματία (π.χ. σπουδές, εμπειρία), το προϊόν-διαδικασία (π.χ. καινοτομία, κλάδος, εξοικονόμηση ενέργειας-περιβάλλον), η αγορά δραστηριοποίησης (π.χ. ένταση ανταγωνισμού, προοπτικές εξαγωγών, κ.λπ.).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, στα τηλ. Λάρισα: 2410 – 538860, Βόλος: 24210 – 23766, Καρδίτσα: 24410 – 80600 και Τρίκαλα: 24310 – 28189.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass