ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΣΕΠ

Ο ΕΟΜΜΕΧ δείχνει ο δρόμο της ανάπτυξης

* Σουφλιάς: Ανοίγουμε νέους ορίζοντες επιχειρηματικής συνεργασίας

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2009 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:59
Την δημιουργία Βάσης Δεδομένων Καινοτομίας με την επωνυμία «GENESIS» αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα, που υιοθετήθηκε στη Σύνοδο της Ομάδας Εργασίας για τις ΜΜΕ του Οργανισμού, οι εργασίες της οποίας διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ Γιώργο Αλ. Σουφλιά.
Η πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία Τράπεζας Δεδομένων Καινοτομίας (BSEC Innovation Data Bank) απετέλεσε εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΕΟΜΜΕΧ, την οποία απεδέχθησαν οι εκπρόσωποι των κρατών–μελών του ΟΣΕΠ και ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων από τις χώρες-μέλη, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου.
Η Τράπεζα Δεδομένων Καινοτομίας θα προωθήσει την διασύνδεση καινοτόμων ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, Ινστιτούτων, Ερευνητικών Κέντρων και Φορέων που εξειδικεύονται σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνολογικής καινοτομίας (Τεχνολογικά Πάρκα, Θερμοκοιτίδες) με αντίστοιχους φορείς και επιχειρήσεις του ΟΣΕΠ. Επίσης, οι εκπρόσωποι των χωρών - μελών του ΟΣΕΠ, που συμμετείχαν στη Σύνοδο μελετούν την υιοθέτηση βραβείου Ανωτέρας Ποιότητας για τις ΜΜΕ εντός της περιοχής του ΟΣΕΠ.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΣΟΥΦΛΙΑ
Την έναρξη των τριήμερων εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ενώ ο κ. Σουφλιάς απευθύνοντας χαιρετισμό με τη διπλή ιδιότητα του ως Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του ΟΣΕΠ και ως πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, επισήμανε μεταξύ άλλων, πως «για την εδραίωση του ΟΣΕΠ ως περιοχή ελεύθερης αγοράς, οι ΜΜΕ του ΟΣΕΠ στοχεύουν να μετασχηματιστούν σε όργανα υψηλής ανταγωνιστικότητας, εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας, παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών με τελικό σκοπό την υψίστη δυνατή ποιότητα».
Αναφερόμενος στη διοργάνωση του συνεδρίου και της παράλληλης διεξαγωγή Επιστημονικού Εργαστηρίου με θέμα “Η καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ΜΜΕ και εργαλείο μετατροπής της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε ευκαιρία” ο κ, Σουφλιάς τόνισε πως η διοργάνωση της Συνόδου και του Εργαστηρίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του Σχεδίου Δράσης του ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. Μέσω του Σχεδίου Δράσης που υλοποιούμε επιδιώκεται ακόμη:
- Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων των Χωρών Μελών του ΟΣΕΠ όπως και η στήριξη νεοϊδρυθεισών καινοτόμων επιχειρήσεων σε εστιασμένες θεματικές περιοχές, αρχής γενομένης από τη Μικροηλεκτρονική και στη συνέχεια σε άλλες τεχνολογικές προτεραιότητες, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και η Βιοτεχνολογία.
- Η δικτύωση και προώθηση της συνεργασίας των καινοτομικών clusters στις χώρες ΟΣΕΠ   με Βιομηχανίες, Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Πάρκα της περιοχής αυτής.
- Η στήριξη και προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της περιοχής.
Θέλω να πιστεύω ότι η Σύνοδος και το Εργαστήριο θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα για την απαρχή μιας νέας φάσης επικοινωνίας, την ενίσχυση της εποικοδομητικής συνεργασίας και το άνοιγμα νέων οριζόντων για επιχειρηματικές συνεργασίες προς όφελος και συμφέρον όλων των μερών.»
 Κατά την διάρκεια της Συνόδου έλαβαν ακόμη το λόγο ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Σωτήριος Μαγόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) Βασίλειος Θωμαίδης ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Συντονιστής Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Ιωάννης Πατσιαβός και η Γενική Διευθύντρια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Αδαμαντία Καρτσακλή
Στη Σύνοδο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη του ΟΣΕΠ (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία) καθώς και οι διαπιστευμένοι πρόξενοι των χωρών μελών του ΟΣΕΠ στη Θεσσαλονίκη, αξιωματούχοι του δημοσίου τομέα και πλήθος επιχειρηματιών της περιοχής.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass