ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΣΚΟ-ΑΚΙΟΕ-ΑΡΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΕΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΟΕΕ: «Ρελάνς» από τη ΔΗΚΙΟ με Βαλιώτη για προεδρία

* Το Σάββατο η ψηφοφορία – Βαλιώτης, Γελαλής και κυκλική προεδρία οι προτάσεις

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2009 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:00
Με τελείως διαφορετικά δεδομένα θα πάνε σε ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου τα μέλη της διοίκησης του τοπικού παραρτήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ένα βήμα πριν την κάλπη –για τέταρτη και τελευταία φορά βάσει καταστατικού- και υπό την απειλή νέων εκλογών, ένεκα του αδιεξόδου των προηγούμενων ψηφοφοριών, η πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΗΚΙΟ επιχείρησε «ρελάνς», θέτοντας ως υποψήφιο για πρόεδρο τον Σπυρίδωνα Βαλιώτη, αιφνιδιάζοντας τα μέλη των λοιπών παρατάξεων της ΠΑΣΚΟ, ΑΚΙΟΕ και ΑΡΠΑ. Βεβαίως, η ειρωνεία είναι ότι, τόσο η ΑΚΙΟΕ, όσο και η ΠΑΣΚΟ, οι εκπρόσωποι των οποίων μίλησαν πρώτοι, «επέκριναν» τη ΔΗΚΙΟ για την «εμμονή» της στη στήριξη στον απελθόντα πρόεδρο, Αλέξανδρο Τέγο, ο οποίος, χθες, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας.
Κοινό σημείο όλων των μελών της διοίκησης, στις τοποθετήσεις τους, ήταν ότι δεν επιθυμούν ξανά εκλογές, καθώς η χρονική συγκυρία και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους των οικονομολόγων του τοπικού παραρτήματος, μόνον για εκλογές δεν είναι –και όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της κάθε παράταξης, κανένας δεν θέλει να φέρει την ευθύνη ότι δεν έκανε ένα βήμα πίσω και οδήγησε το ΟΕΕ-Θεσσαλίας ξανά σε κάλπες. Υπενθυμίζεται ότι μετά από τρεις ψηφοφορίες, τα μέλη της απελθούσας διοίκησης δεν είχαν κατορθώσει να βρουν το πρόσωπο που θα μπορούσε να διεκδικήσει τις τέσσερις από τις επτά ψήφους για την προεδρία του παραρτήματος. Είχε προηγηθεί η επιστολή-απόφαση της ΑΚΙΟΕ για την άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Αλ.Τέγου και στη συνέχεια η ΠΑΣΚΟ κατέθεσε πρόταση μομφής, η οποία υπερψηφίστηκε και από τις ΑΚΙΟΕ και ΑΡΠΑ.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Ο εκπρόσωπος της ΑΡΠΑ, Δημήτρης Γελαλής, που μίλησε πρώτος, έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία και ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης από όλες τις παρατάξεις, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα δράσης που έχει καταρτίσει και επιθυμεί να προωθήσει η ΑΡΠΑ για το ΟΕΕ και τα μέλη του, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. «Πιστεύω ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα είμαστε όλοι πιο υπεύθυνοι για να μην καταλήξουμε σε εκλογές που δεν είναι προς το συμφέρον του κλάδου. Αν πάμε σε εκλογές, η ευθύνη θα είναι των ίδιων των παρατάξεων», είπε στην αρχή της ομιλίας του.
Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος της ΑΚΙΟΕ, Χρόνης Ισαακίδης, δηλώνοντας επίσης ότι η παράταξη δεν επιθυμεί να οδηγήσει το τοπικό παράρτημα του ΟΕΕ εκ νέου σε εκλογές και για το λόγο αυτό διατίθεται να εξετάσει όλες τις εναλλακτικές υποψηφιότητες, προκειμένου να βγει το Επιμελητήριο από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. «Είμαι διατεθειμένος να συζητήσουμε όποιο σενάριο δεν θα οδηγήσει σε εκλογές. Εμείς δεν καιγόμαστε ούτε για την προεδρία, ούτε για τίποτε άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά (σ.σ. αφήνοντας, εμμέσως αιχμές για την «εμμονή» της ΔΗΚΙΟ στη στήριξη του Αλέξανδρου Τέγου, ότι δηλαδή δεν έδινε κι άλλες εναλλακτικές προσώπων).
Από την πλευρά της ΠΑΣΚΟ, ο Αιμίλιος Νταγιάννης κατέθεσε πρόταση για κυκλική προεδρία (δηλαδή ανά εξάμηνο για το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου) με τη συμμετοχή και των άλλων παρατάξεων, προτείνοντας, τουλάχιστον αρχικά, ξανά για την προεδρία τον Γιώργο Φλέγγα. Θα στηρίξουμε όποια πρόταση βγάλει από το τέλμα το τοπικό ΟΕΕ, είπε ο κ. Νταγιάννης δηλώνοντας και αυτός με τη σειρά του ότι δεν επιθυμεί εκ νέου εκλογές. Ειδικά για τη ΔΗΚΙΟ, σημείωσε ότι «από τη στιγμή που η ΔΗΚΙΟ έχει ρίξει το μπαλάκι σε άλλο γήπεδο και στήριξε ξανά την υποψηφιότητα Τέγου, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ
«Καλώς ή κακώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης, αλλά κατ΄αναλογία», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΙΟ, Αλέξανδρος Τέγος, επισημαίνοντας ότι επίσης δεν θα ήταν καλό να οδηγηθεί εκ νέου το παράρτημα σε εκλογές, για να ανακοινώσει προς το τέλος της τοποθέτησής του ότι ο ίδιος παραιτείται από την εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας και ότι η ΔΗΚΙΟ θέτει τον Σπυρίδωνα Βαλιώτη («νυν» αντιπρόεδρο) ως υποψήφιο για την προεδρία.
Η ανακοίνωση αιφνιδίασε ΠΑΣΚΟ και ΑΚΙΟΕ, οι εκπρόσωποι των οποίων ρώτησαν τον κ.Τέγο «γιατί δεν παραιτήθηκε από την αρχή και έπρεπε να γίνει η άρση εμπιστοσύνης και στη συνέχεια η πρόταση μομφής», επικρίσεις στις οποίες ο κ.Τέγος απάντησε πως τα επιχειρήματα της πρότασης μομφής που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν καμία βάση και πως δεν υπήρχε λόγος να παραιτηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας πως ο μόνος λόγος που το κάνει τώρα είναι γιατί τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε τραγικό αδιέξοδο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ.Νταγιάννης απέσυρε την υποψηφιότητα του κ.Φλέγγα για την προεδρία, διατηρώντας την πρόταση για κυκλικό σύστημα –χωρίς, ωστόσο, να ανοίξει τα χαρτιά του για το ποιος θα είναι ο προτεινόμενος της ΠΑΣΚΟ απέναντι στον κ.Βαλιώτη. Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει –εκτός απροόπτου- το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, 30 Μαΐου 2009.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass