K. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ:

Ξεκινά το πρόγραμμα «Επιχειρώ 2009»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2009 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:00
Άμεσα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Επιχειρώ 2009» του Υπουργείου Ανάπτυξης, με δράσεις για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ώστε να πρωτοτυπήσουν, να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες, νέες υποδομές και νέα προϊόντα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας το πρωί στο συνέδριο του Economist. Η αρχή όπως είπε θα γίνει από δράσεις που σχετίζονται με την «πράσινη επιχειρηματικότητα».
Το πρόγραμμα «Επιχειρώ 2009» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ (Δ’ ΚΠΣ) και περιλαμβάνει δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για μικρομεσαίους. Ήδη έχουν προκηρυχθεί τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας καθώς και τα «κουπόνια καινοτομίας».
Ο κ.Χατζηδάκης επεσήμανε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης η Ελλάδα ακολουθεί σταθερά το δρόμο της Ευρώπης. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για τρίτους δρόμους, για μαγικές συνταγές και για αυτοσχεδιασμούς. Όλα αυτά τα έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα πολύ ακριβά. Η Κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει με συγκεκριμένες πολιτικές, με ευρωπαϊκές λύσεις, με μετρήσιμο έργο». Αγνοώντας το πολιτικό κόστος, όπως είπε, προχωρήσαμε στην αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, προχωρήσαμε με την μεταρρύθμιση για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλάξαμε τον ασφαλιστικό νόμο, ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη συμφωνία για τον ΟΤΕ και για τον ΟΛΠ και αποκρατικοποιήσαμε την Ολυμπιακή, δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Αναφερόμενος στην προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά ο υπουργός τόνισε ότι η δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ) έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής τα πρώτα 4.000 δάνεια, με προοπτική να εγκριθούν στη Β’ φάση 50.000 και συνολικά 77.000 δάνεια ύψους 9,5 δις. ευρώ. Στην πρώτη φάση σε λιγότερο από 100 μέρες περισσότερες από 27.000 επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με δάνεια ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Ο κ.Χατζηδάκης παρουσίασε τέλος τους άξονες της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας για τον αγωγό South Stream.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass