ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ-ΨΥΞΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

Επένδυση ύψους 1,8 εκ. ευρώ για τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου

* Με χρηματοδότηση από την ΑΤΕbank η υλοποίηση της επένδυσης

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2009 3:43 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:00
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Σε επένδυση της τάξης περίπου των 1,8 εκ. ευρώ προχωρά άμεσα ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και περιχώρων, που αφορά στη δημιουργία μονάδας διαλογής συσκευασίας και ψύξης φρούτων. Οι εγκαταστάσεις της νέας μονάδας πρόκειται να κατασκευαστούν στη θέση «Φείδια» και η ολοκλήρωσή τους είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τον χάρτη ισορροπίας των υποδομών και της οργανωμένης και υπεύθυνης διάθεσης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής Τυρνάβου, ανεβάζοντας υψηλότερα τον πήχη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της αγοράς των εν λόγω προϊόντων.
Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί μια καθετοποιημένη διαδικασία από την κατάλληλη συσκευασία των φρούτων, ως το δίκτυο διανομών και ουσιαστικά την ολοκληρωμένη διαχείριση της τοπικής παραγωγής, ώστε να καταφανεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στον πρωτογενή τομέα.
Σε δεύτερο επίπεδο, η διοίκηση του ΑΣΕΠΟΠ στοχεύει σε αντιστροφή του κακού «κλίματος» που κληρονόμησαν οι συνεταιρισμοί, από τη λειτουργία τους κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και σε ανάληψη πρωτοβουλιών σύστασης και ανασύστασης των συνεταιριστικών θυλάκων ανά περιοχή –εξέλιξη, που εκτιμάται ότι είναι ένα από τα μοναδικά όπλα περιφρούρησης των παραγωγών και φύλακες των συμφερόντων τους στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.
ΣΥΜΒΑΣΗ
Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της επένδυσης, αντιπροσωπεία του ΑΣΕΠΟΠ αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Δημήτρη Γεραποστόλου, τον αντιπρόεδρο Αγησίλαο Ραψανιώτη, τα μέλη Γιάννη Χαλιβέρα και Νίκο Μπαντόγια και τον διευθυντή του Συνεταιρισμού, Στέλιο Χατζή επισκέφθηκαν το κατάστημα της ATEbank Τυρνάβου, όπου και συναντήθηκαν με τον διευθυντή της, Πέτρο Μπουροτζίκα. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο τομεάρχης ανάπτυξης εργασιών, Ευάγγελος Μάρκας και η υπεύθυνη ανάπτυξης εργασιών, Ζωή Σακοράφα. Θέμα της συνάντησης ήταν η έγκριση και οριστικοποίηση του τριμερούς χρηματοδοτικού σχήματος και την ανταλλαγή των υπογραφών στις συμβάσεις που δίνουν το «πράσινο φως» για την έναρξη της κατασκευής του επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης. Στο πλαίσιο της σύμβασης, οι υποχρεώσεις του ΑΣΕΠΟΠ είναι: τοκοχρεωλυτικό δάνειο (Μ/Μ) ύψους 540.000 ευρώ, βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 810.000 ευρώ (έναντι επιχορήγησης) και τοκοχρεωλυτικό δάνειο ύψους 250.000 ευρώ (κάλυψης ΦΠΑ), που εγκρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του κεντρικού καταστήματος της ΑΤΕ Α.Ε.
Τα 166 μέλη του Συνεταιρισμού, τα οποία θα επωφεληθούν άμεσα από την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ανταποκρίθηκαν άμεσα στις συγκληθείσες γενικές συνελεύσεις, έλαβαν τις κατάλληλες αποφάσεις ενεργοποίησης των διαδικασιών σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 1 Ε/ 9438/Π05/5/00232/ Ε/23-12-2008, ανταποκρίθηκαν με έκτακτη εισφορά- δόσεις στην κάλυψη της ιδίας συμμετοχής (25% , δηλαδή 450.000 ευρώ) καθώς και στην υπογραφή της πρόσθετης πράξης εγγύησης μέχρι του ποσού που αναλογεί στον καθένα ισόποσα κατανεμημένο και επιμεριζόμενο για την κάλυψη του ποσού της επιχορήγησης (810.000 ευρώ) και του ΦΠΑ (250.000 ευρώ) έως το σημείο που θα εκχωρηθούν τα ποσά για λογαριασμό της τράπεζας (υπολογίζεται για δύο – τρία χρόνια).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass