ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ 14.493 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΥΨΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 659 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Αυξάνονται οι πόροι για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2008 3:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:17
Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αυξάνονται οι διαθέσιμοι πόροι του Προγράμματος για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα (Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών) κατά 198 εκατ. ευρώ (43%) και εγκρίνονται επιπλέον 4.414 επενδυτικά σχέδια.

Αυτά τα σχέδια είναι επιπλέον των 10.079 επενδυτικών σχεδίων συνολικής δημόσιας δαπάνης 460 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη εγκριθεί. Συνολικά εγκρίνονται 14.493 επενδυτικές προτάσεις, ύψους δημόσιας δαπάνης 659 περίπου εκατ. ευρώ, με τις οποίες προβλέπεται η δημιουργία 19.000 περίπου νέων θέσεων εργασίας.

Η απόφαση για την αύξηση των διατιθέμενων πόρων βασίσθηκε στη μεγάλη επιτυχία και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα καθώς και στη σημασία των συγκεκριμένων δράσεων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Πρόκειται για ενισχύσεις εντάσεως απασχόλησης, καινοτομικών δράσεων και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, που αποβλέπουν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και της διοίκησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και στη χρήση παραγωγικών και λειτουργικών μεθόδων φιλικότερων προς το περιβάλλον.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε σχετικά: «Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του εμπορίου και των υπηρεσιών είναι η ραχοκοκαλιά κάθε τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα στην ελληνική Περιφέρεια. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τις στηρίξει και το κάνει πράξη με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και μέτρα. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην προκήρυξη αυτού του προγράμματος, γι’ αυτό και αυξήσαμε τους διατιθέμενους πόρους. Δίνουμε έτσι την ευκαιρία σε περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και βιώσιμες, αλλά και να στηρίξουν την απασχόληση, να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα για τις τοπικές κοινωνίες.»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass