ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΧΘΕΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΜΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σε φορολογικό διωγμό οι έμποροι

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2008 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Αρμενάκη, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γεώργιο Παπανδρέου και στελέχη του κόμματός του. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα μείζονος σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ειδικότερα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που, ιδίως αυτές τις μέρες, όπως καταγγέλθηκε, βρίσκονται υπό φορολογικό διωγμό. Τα Η συζήτηση περιεστράφη στα εξής θέματα:
1. Η αντίθεση του Εμπορικού Κόσμου της χώρας στην κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 10.500 € και στην φορολόγησή του με συντελεστή 10%.
2. Η απλούστευση του φορολογικού συστήματος. Ο εμπορικός κόσμος ζητά το αυτονόητο, δηλαδή σταθερό φορολογικό σύστημα, μεταβολές χωρίς αιφνιδιασμούς και φορολογική μνήμη πέντε ετών στο μέγιστο, με παράλληλη κατάργηση του απαράδεκτου κρατικού προνομίου να παρατείνει τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών χρήσεων, κατάργηση του αναχρονιστικού ΚΒΣ κ.ά.
3. Η τήρηση των νόμων από όλους τους φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και κυρίως τους ΟΤΑ, που, ενώ έχουν την σχετική ελεγκτική αρμοδιότητα, αφήνουν το παράνομο υπαίθριο εμπόριο να γιγαντώνεται.
4. Η απαλλαγή του Κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.
5. Η εισαγωγή κινήτρων ενίσχυσης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που, κυρίως στην περιφέρεια, αποτελούν σημαντικό παράγοντα συγκράτησης του τοπικού πληθυσμιακού ιστού.
6. Η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η ακρίβεια στην αγορά.
7. Η γενίκευση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
8. Η άρση των αδικιών της διαδοχικής ασφάλισης, ο εκσυγχρονισμός των Ασφαλιστικών Ταμείων, η κατάργηση της απαράδεκτης ποινικής δίωξης των οφειλετών του ΟΑΕΕ, σαν να πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κ.λπ..
9. Η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του Εμπορικού Κώδικα.
10. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
11. Η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου.
Η συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική και διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα συνεννόησης και διαλόγου, ο οποίος θα συνεχιστεί, στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες εμπόρους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass