ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Φορο Απ-αλλαγές για τα μπλοκάκια...

* Διατηρείται το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκάκι, έως 30 ετών

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2008 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
Νέα υπαναχώρηση Αλογοσκούφη υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως ανακοίνωσε στο σχέδιο νόμου διατηρείται το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκάκι, έως 30 ετών, ανεξάρτητα από των αριθμό των εργοδοτών τους.
Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, μετά από συνάντηση με την ΟΝΝΕΔ και αιτημάτων που διατυπώθηκαν από άλλους φορείς, διαγράφονται οι λέξεις «και αποκτούν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών σε έναν εργοδότη ή σε δυο διαδοχικούς εργοδότες κατά τη διάρκεια του ιδίου έτους».
Κατά συνέπεια, η διάταξη που προβλέπει διατήρηση του αφορολογήτου για όσους αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ισχύει και για ελεύθερους επαγγελματίες και για επιτηδευματίες ανεξαρτήτως του πλήθους των εργοδοτών. Παράλληλα, διατηρείται το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ για όσους έχουν αναπηρία άνω του 67%.
Στο μεταξύ το υπ. Οικονομικών υπαναχώρησε και για το θέμα του φόρου υπεραξίας, κάνοντας δεκτό το αίτημα του προέδρου του ΧΑ και άλλων φορέων της αγοράς για συμψηφισμό ζημιών.
Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε βελτιώσεις στο άρθρο 16 του φορολογικού νομοσχεδίου, διευκρινίζοντας ότι ο συμψηφισμός ζημιών θα επιτρέπεται μετά από δήλωση του φορολογουμένου στο τέλος του έτους, ενώ με άλλη διάταξη, μετατρέπεται σε τρίμηνο από δίμηνο το διάστημα απόδοσης του φόρου υπεραξίας.
Η διάταξη, υπό τη νέα της μορφή έχει ως εξής: "Τυχόν ζημία που προκύπτει από την ίδια αιτία, συμψηφίζεται με κέρδη που προκύπτουν κατά το ίδιο οικονομικό έτος. Προς τούτο, ο πωλητής των μετοχών υποχρεούται να υποβάλλει ιδιαίτερη δήλωση επιστροφής φόρου εντός αποκλειστικής προθεσμίας 3 μηνών από τη λήξη κάθε έτους για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν εντός αυτού".
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, καθορίζεται η διαδικασία επιστροφής του παρακρατηθέντος φόρου, η αρμόδια εφορία, ο τύπος και το περιεχόμενο της υποβαλλόμενης δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια".
Με άλλη διορθωτική διάταξη, ορίζεται ότι και οι αλλοδαπές εταιρίες θα πληρώνουν φόρο υπεραξίας.
Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ακομη τεχνικές αλλαγές στις διατάξεις για τη ρύθμιση χρεών και την περαίωση, αλλά και βελτιώσεις, όπως είπε, σχετικά με τους ειδικούς λογαριασμούς, καθώς και περιορισμό των εξαιρέσεων.
Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που θα εκδοθούν εντός δυο μηνών από την ψήφιση του νόμου, θα ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τις καταργούμενες επιτροπές διαχείρισης των ειδικών λογαριασμών και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την παράγραφο αυτή.
Για τους ΟΤΑ, ορίζεται ότι εξαιρούνται της υποχρέωσης κατάρτισης προϋπολογισμών οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν, είτε πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού, είτε έσοδα μέχρι και 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Τα συναρμόδια υπουργεία υπαναχώρησαν και για το θέμα της απόδοσης 3% επί της τιμής των φαρμάκων από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία. Η διάταξη, υπό τη νέα της μορφή, έχει ως εξης: "Για κάθε φάρμακο που εντάσσεται σε θεραπευτική ομάδα, ορίζεται τιμή αναφοράς που προκύπτει από τη λιανική τιμή, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κείμενες διατάξεις, απομειούμενη κατά 3%".  
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass