«ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» ΕΚΤΙΜΑ Ο ΣΕΛΠΕ

Να μείνει εκτός τεκμηρίων η πιστωτική

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2008 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
«Το κράτος όχι μόνον δεν πρέπει να επιλέξει να συμπεριλάβει τις πιστωτικές κάρτες στον κατάλογο των αντικειμενικών κριτηρίων αλλά πρέπει αντίθετα να προωθήσει την ιδέα χρήσης της πιστωτικής κάρτας σαν μοναδικού τρόπου καταγραφής και δυνάμενης να διασταυρωθεί συναλλαγής στα καταστήματα λιανικής πώλησης» σημειώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την καθιέρωση των αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
 Όπως σημειώνει ο σύνδεσμος βασικό χαρακτηριστικό επιλογής ενός αντικειμενικού κριτηρίου ώστε να είναι αποτελεσματικό είναι αυτός που το χρησιμοποιεί να μην μπορεί να απαλλαγεί από αυτό, διότι μόνο τότε το κριτήριο αποτελεί ασφαλή τρόπο υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος του φορολογούμενου. ''Επί παραδείγματι, κανείς δεν θα αφήσει την μεγάλη και πολυτελή κατοικία του στα βόρεια προάστια για να μεταφερθεί σε μικρότερη κατοικία υποβαθμισμένης περιοχής κατοίκησης απλώς και μόνο για να αποφύγει το αντικειμενικό κριτήριο της κατοικίας του, λίγοι θα κάνουν χρήση μικρότερου και λιγότερου πολυτελούς αυτοκινήτου για να αποφύγουν το κριτήριο αυτό, κάνεις δεν θα μεταφέρει το παιδί του σε δημόσιο σχολείο για να αποφύγει τα αντικειμενικά κριτήρια αλλά πραγματικά κανένας όμως δεν θα ιδρύσει νέα εταιρεία και δεν θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση των κεφαλαίων. Θα προτιμήσει να κάνει εταιρίες στην Κύπρο στην Πολωνία και στην Βουλγαρία με παράρτημα γραφείων στην Ελλάδα» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ κ. Θ. Βάρδας.
ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ
Ο ΣΕΛΠΕ τονίζει ότι το τεκμήριο της πιστωτικής κάρτας αποτελεί λανθασμένη επιλογή, για τους κάτωθι λόγους:
 - Εύκολα ακυρώνεται και καταργείται η χρήση του από όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αγορές με την κάρτα τους .
- Μειώνεται έτσι η προσωπική τους κατανάλωση αφού δεν επωφελούνται από τις άτοκες δόσεις και δεν πραγματοποιούν παρορμητικές αγορές με συνέπεια την απώλεια κρατικών φορολογικών εσόδων από την μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ) αλλά και άμεσων φόρων επί των κερδών λόγω μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας.
- Πολλοί από τους φοροδιαφεύγοντας έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν πιστωτικές κάρτες εξωτερικού αυξάνοντας τα έμμεσα έσοδα ξένων κρατών χωρίς δυνατότητα έλεγχου από τις Ελληνικές αρχές.
- Πολλοί επιλέγουν να πληρώνουν μόνο με μετρητά. Στην συναλλαγή με τους εμπόρους ζητούν να μην εκδίδεται απόδειξη και να τους αφαιρεθεί το ΦΠΑ. Με αυτό τον τρόπο αυξάνει η φοροδιαφυγή και χάνονται φορολογικά έσοδα και έμμεσων και άμεσων φόρων και ενισχύεται έτσι η παραοικονομία.
- Η αγορά με πιστωτική κάρτα αποτελεί την μόνη μέθοδο συναλλαγής με την οποία καταγράφεται και μπορεί να διασταυρωθεί η αγορά και πώληση αγαθών. Ο έμπορος φοβάται εξ' αυτού και μόνο του λόγου να αποκρύψει την συναλλαγή και κατά συνέπεια μειώνεται η φοροδιαφυγή.
 
   
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass