ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα της χώρας

* Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται να επιδείξουν οι Έλληνες επενδυτές

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2008 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
Απρόβλεπτες διαστάσεις και πολύπλευρες συνέπειες προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, που έσκασε σαν «φούσκα» στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρασύροντας χρηματοπιστωτικούς γίγαντες σε ολόκληρη την υφήλιο.
Από τις επιπτώσεις αυτές, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Ελλάδα.
Έτσι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και από τους Έλληνες επενδυτές, αφού θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όταν παίρνουν δάνεια ή ομόλογα, αφού δεν αποκλείεται να έρθουν προ εκπλήξεων.
Πάντως κυβέρνηση και τράπεζες, καθησυχάζουν τους πολίτες ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τους, η καταιγίδα των αρνητικών επιπτώσεων, όμως, έπεται.
Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό και ασφαλές, τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, ενώ η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες των τραπεζών αναφορικά με τις καταθέσεις τους.
Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο είπε ότι είναι δυσμενής η εξέλιξη η απόρριψη του σχεδίου Πόλσον, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα βρει τις αναγκαίες λύσεις.
Στην Ελλάδα, τόνισε, «δεν έχουμε άμεσες επιπτώσεις», καθώς «οι τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες σε κινδύνους» και κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά.
Ο ΧΡ. ΓΚΟΡΤΣΟΣ
Από την πλευρά της ΕΕΤ, ο γγ Χρήστος Γκόρτσος δήλωσε ότι «διανύουμε μία διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση που έχει πλήξει πλέον και ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
»Στις υπόλοιπες όμως χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, δεν υπάρχει κρίση, αλλά αναστάτωση που είναι απόρροια των προβλημάτων που εμφανίζονται στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση» συμπλήρωσε.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και σταθερό και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι συνεχίζουν να έχουν κερδοφορία και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σύμφωνα και με τα δημοσιευμένα οικονομικά τους στοιχεία, υποστήριξε ο κ. Γκόρτσος και επισήμανε ότι «οι επιπτώσεις από την διεθνή κρίση είναι έμμεσες, δεν σχετίζονται με τη δομική σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αλλά εστιάζονται στην άνοδο των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς από την οποία οι τράπεζες αντλούν ρευστότητα». Η άνοδος αυτή κυμαίνεται στο 1% με 1,5%, κατέληξε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass